M-am hotarat sa gatesc pentru cainele meu cand am vazut cat de scumpa e mancarea hipoalergenica pentru catei, recomandata de medicul nostru veterinar, pentru o alergie pe care o avea Luke la acel moment. Am fost multumita de rezultate si am continuat sa-i gatesc si dupa ce s-a vindecat.
Cantitatile de mai jos sunt potrivite pentru cainele nostru, care are peste 45 de kg, dar nu e un mancacios. Daca aveti un caine de talie mica nu folositi mai mult de jumatate din gramajul ingredientelor.
Ingrediente:
500 de grame de orez
500 de grame de carne de vita tocata
1 dovlecel
2 morcovi
1 ardei gras
1 lingura de ulei de masline
Se taie legumele in bucati mici.
Se fierbe carnea si apoi se arunca apa in care a fiert.
Se amesteca toate ingredientele intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Dupa ce incepe sa fiarba apa mai lasati oala pe foc inca 20 de minute. E bine sa amestecati din cand in cand pentru ca se poate lipi orezul de oala . Focul sa fie mediu spre mic sa nu se arda.
Dupa ce s-a racit, eu impart mancarea in 4 portii pe care le pastrez in frigider (sau la congelator daca stiu ca nu o sa-i dau in urmatoarele 3,4 zile) pana cand vine ora mesei.
Lui Luke ii dau cate o portie pe zi, amestecata cu jumatate din portia zilnica de boabe - recomandata de producator pentru greutatea lui.
Daca preparati altfel orezul cu carne pentru catei sau poate aveti alte retete bune pentru ei, va rog sa le impartasiti si cu noi!
Cristina