Sunt irlandez, pupa-ma!

(5 / 1 voturi)

Pentru ca pe 19 martie este St.Patrick's Day, m-am gandit ca ar fi frumos sa-i sarbatorim pe toti cateii irlandezi cu un mic articol.


 

Setterul irlandez 

Este un caine inteligent, energic, vioi, prietenos, entuziast. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, iar pe straini ii va latra. Daca este socializat de mic cu alti caini si mai ales cu alte animale din gospodarie nu vor fi probleme.

Citeste mai multe despre rasa si vezi filmuletul aici.

 

Irish Terrier

Terrier-ul Irlandez este extrem de inteligent si de echilibrat, dar are o fire combatanta, fiind intotdeauna pus pe cearta, la fel ca multi alti membri ai grupei terrier-ilor. Acestui caine ii place foarte mult sa se joace, parand inepuizabil. Curajos si curios, Terrier-ul Irlandez este gata oricand de actiune si aventura. Are un instinct al proprietatii foarte bine dezvoltat, motiv pentru care trebuie sa socializeze de la o varsta cat mai frageda pentru a nu deveni distructiv si agresiv. Ca si altor terrieri, Terrier-ului Irlandez ii place sa sape gropi si sa fugareasca micile vietati, motiv pentru care trebuie tinut in lesa cand este scos in spatii publice.   Citeste mai multe despre rasa aici.


 

 

Irish Water Spaniel

Este un caine inteligent, activ, indraznet, energic, vioi, vesel, destul de linisit si uneori incapatanat. Este devotat stapanului, accepta copiii dar este timid, rezervat fata de straini sau situatii noi. Trebuie socializat de mic pentru a se putea intelege cu alti caini sau alte animale din gospodarie.

Citeste mai multe despre rasa si vezi filmuletul aici.
 


Irish Wolfhound

Irish Wolfhound este cel mai mare dintre rasele de vanatoare, dar personalitatea il face sa fie un urias bland. Din pacate, nu traieste mult, speranta de viata fiind de doar un deceniu. Inalt, ciufulit, cu cap puternic, Irish Wolfhound are o conformatie asemanatoare cu cea a Ogarului Cenusiu, fiind capabiul sa alerge foarte repede.
Irish Wolfhound da dovada de un caracter prietenos innascut. E un caine docil si iubitor, inteligent, dar si exuberant, mai ales cat e tanar.  Citeste mai multe despre rasa si vezi filmuletul aici.

 

Glen of Imaal Terrier

Este un caine inteligent, mai putin iritabil decat alti Terrieri, curajos, echilibrat, jucaus, vioi. Este afectuos si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii. Strainii sunt primiti galagios si cu rezerve. Unii caini pot avea tendinte de dominare fata de alti caini, dar nu au probleme cu alte animale daca au fost socializati cu ele. 

Citeste mai multe despre rasa aici.
 

Soft Coated Wheaten Terrier

Un terrier fericit, bine-echilibrat , prietenos şi profund devotat familiei lor. Se intelege bine cu copii mai mari şi cu câinii cu care a crescut. Aceasta rasa nu este potrivita pentru casele cu pisici sau alte animale mici. Soft Coated Wheaten Terrier-ul necesită o mare cantitate de efort şi de angajament şi nu este recomandat pentru posesorii neexperimentati .Aceasta rasa rareori latra, cu toate acestea, din cauza dimensiunii lor este un caine excelent de ppaza. Sunt foarte sensibili şi reflectă starea de spirit a celor din jurul lor.

Citeste mai multe despre rasa si vezi filmuletul aici.

 

 

Kerry Blue Terrier

Este un caine curajos, inteligent si dornic de viata, vioi si vesel, chiar galagios, alert si jucaus, poate fi incapatanat si chiar indaratnic uneori. Latra putin si are puternice instincte vanatoresti. Foarte devotat stapanului, este iubitor cu copiii. Trebuie obisnuit cu animalele mici ca sa nu le fugareasca cand vor fi mari. Alti caini pot fi acceptati sau in functie de personalitatea fiecarui caine. Este rezervat si suspicios cu strainiii.

Citeste mai multe despre rasa aici.


 
Actualizat la: 19 Mar 2012
Adauga comentariu