Affenpinscher

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 3-4 Kg
Inaltime: 23-29 cm
Culoare: neagra, gri, argintie, neagra cenusie, gri albastruie, neagra cu pete simetrice cafenii sau rosie variind de la rosu maroniu pana la cafeniu portocaliu

(3 / 1 voturi)

Descriere

Affenpinscher are originea în Germania, în secolul al 16-lea, sunt de obicei denumiti "cainii maimuta" datorita aspectului lor fizic şi atitudinea încântătoare. Datorita caracterului lor puternic si instinctului sportiv aceasta rasa este deosebit de utila in distrugerea şobolanilor şi şoarecilor.

Temperament

Affenpinscher este o rasa echilibrata şi robusta, sunt o combinaţie de farmec si curaj. Sunt agili si dau dovada de multa dexteritate. Este o rasa care gandeste şi ocazional va afisa sensibilitate si blandete. Affenpinscher este adesea considerata ca facand parte din "clasa clovn".
Affenpinscherii sunt extrem de curiosi şi isteţi, rautaciosi si jucausi, afectuosi si amuzanti. Se inteleg bine cu alte animale de companie cu care au crescuti. Nu sunt recomandati pentru copii mici, aceasta rasa are tendinta de a-si proteja hrana şi jucăriile. Ei vor deveni agresivi şi neînfricati faţă de ceva sau cineva pe care-l percep ca pe o ameninţare. Le place să distreze şi se aşteaptă să fie distrati. Affenpinscherii se bucură sa fie cu familia lor.

Ingrijire

Affenpinscher-ul are un corp compact si robust, acoperit cu o blana aspra si tepoasa. Puful profund este usor ondulat, des si de textura sarmei. Blana Affenpinscher-ului poate fi neagra, gri, argintie, neagra cenusie, gri albastruie, neagra cu pete simetrice cafenii sau rosie variind de la rosu maroniu pana la cafeniu portocaliu.
Affenpinscher necesita ingrijire minima. Blana lor aspra nu trebuie să fie tăiata scurt, deoarece acest lucru o va ruina pentru mulţi ani. Periajul saptamanal este o necesitate, trimatul trebuie făcut atunci când este necesar. Ei vor avea ocazional fire de par care cresc în colţurile ochilor si care cauzeaza iritatii, acestea ar trebui smulse imediat.
Affenpinscher-ul poate avea anumite dificultati in a se adapta cilimatelor prea calde si cu umiditate crescuta datorita botului lui scurt. Din acest motiv, este bine sa-i feriti de astfel de climate.

Dresaj

Affenpinscher-ul este, in general, linistit, dar se poate starni cand se simte amenintat sau este atacat, devenind neinfricat in fata agresorilor. Pot excela in supunere, dar trebuie sa aveti rabdare pentru a-l dresa. Dresajul ferm si consecvent, dar bland da cele mai bune rezultate, dar fiti constienti ca daca nu-i dresati dumneavoastra, va vor dresa ei pe dumneavoastra. Ca si in cazul altor rase de agrement, Affenpinscher-ul poate fi dificil de educat sa-si faca necesitatile in afara caminului.

Activitate

Affenpinscher-ul este activ si energic, nevoile lor exercitiu poat fi suplinite cu sesiuni de joacă în mod regulat. Ei pot fi caini de apartament cu condiţia ca acestia sa fie plimbati zilnic. Affenpinscher-ul tinde să se catare si sa latre astfel supravegherea este necesară la plimbarile zilnice.
Speranta medie de viata a Affenpinscher-ului este de circa 12-15 ani.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu