Finnish Spitz

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Non-sportiv
Talie: medie
Greutate: 11 Kg
Inaltime: 46 cm
Culoare: : maro-roscat sau rosu-auriu, cu mici semne mai deschise la culoare

(2 / 1 voturi)

Descriere

Istoria rasei Finnish Spitz incepe acum cateva mii de ani, in Rusia Centrala, cand popoarele fino-ugrice foloseau acest tip de caine pentru diverse activitati. Cu aproximativ 2000 de ani in urma, unele triburi de vanatori fino-ugrici au migrat in nordul indepartat al Europei, Finlanda de astazi. Acolo, printre cele 60.000 de lacruri, s-a creionat rasa Finnish Spitz, ca ajutor de mare valoare al vanatorilor.
De-a lungul secolelor, teritoriile candva izolate au devenit populate cu oameni proveniti din diverse parti ale continentului, care si-au adus cu ei proprii caini. Finnish Spitz s-a imperecheat astfel cu diverse alte tipuri de caini, in asa fel incat, in jurul anului 1880 rasa era aproape disparuta.
Norocul a facut insa ca, doi barbati din Helsinki sa observe cu ocazia unei partide de vanatoare, abilitatile exceptionale ale Finnish Spitz-ului. Ei au hotarat sa salveze rasa de la disparitie si in 1892 au reusit sa obtina recunoasterea ei de catre Finnish Dog Club.
Finnish Spitz a fost declarat cainele national al Finlandei.
Rasa a fost recunoscuta oficial de AKC in 1988.

Temperament

Finnish Spitz-ul este un caine deosebit de inteligent, cu un caracter puternic, foarte curajos, dar cumva prevazator. Finnish Spitz-ul iubeste foarte mult oamenii, dar are un grad ridicat de independenta. El poate fi un companion minunat chiar si pentru familiile cu copii, iubindu-i si protejandu-i pe acestia. Este active si jucaus Acest caine poate fi insa si agresiv uneori.
Finnish Spitz-ul nu este un caine de paza excelent, desi este rezervat cu strainii totusi nu ii ataca. Finnish Spitz-ul nu este un caine potrivit pentru oricine. Incepatorii, batranii si copiii ar trebui sa evite achizitionarea acestei rase independente, care are nevoie de dominare constanta din partea unei maini ferme.

Ingrijire

Finnish Spitz-ul este un caine care are nevoie de mult exercitiu fizic in fiecare zi. Daca nevoia sa de miscare este satisfacuta (plimbari zilnice lungi, alergari, diverse alte activitati fizile) el se poate adapta totusi vietii in apartament. Este un caine activ si energic, care are nevoie de stimulente permanente pentru a se evita plictiseala si dezvoltarea unor probleme comportamentale sau a latratului excesiv.
Finnish Spits-ul ajunge la maturitate abia in jurul varstei de 4 ani si va trebui sa aveti grija sa nu fortati puii sa desfasoare activitati fizice mult prea solicitante pentru ei.
Finnish Spitz-ul este un caine foarte curat si blana sa este relativ usor de intretinut. Periajul regulat cu o perie si un pieptan va va ajuta sa intretineti in bune conditii blana sa. Chiar si atunci cand naparleste blana Finnish Spitz-ului este usor de indepartat de pe mobile si covoare.
Caine arctic, Finnish Spitz-ul prefera temperaturile mai joase.

Dresaj

Dresarea acestei rase de la varste cat mai fragede este indicata deoarece este destul de greu de convins sa execute comezile stapanului!
Finnish Spitz este un caine demn si incapatanat, care are nevoie de un dresaj ferm, motivational si pozitiv, aplicat cu blandete si multa rabdare.

Activitate

Un aspect de luat in seama este tendinta Finnish Spitz-ului de a latra foarte mult. El este un caine care se adapteaza mai greu la viata de oras, fiind mult potrivit pentru traiul in mediu rural. Scos la plimbare el trebuie tinut in lesa pentru ca instinctele sale de caine de vanatoare il vor determina sa se indeparteze cu usurinta de stapan.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu