Happy Dogs » » »
Pointer German cu par scurt

Pointer German cu par scurt

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Brac german ,German Shorthaired Pointer
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 25-32; Femela: 20-27 Kg
Inaltime: Mascul: 58-64; Femela: 53-58 cm
Culoare: : maro (cu sau fara pete albe) maro inchis sau deschis si cu alb, cu pete maro pe cap.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Descinde din vechii braci spanioli care au aparut in Germaia in secolul al XVII-lea si care au fost incrucisati cu rasele englezesti Pointer si Foxhound. Dupa mai multe selectionari au rezultat exemplarele actuale de brac german cu par scurt, cunoscute si apreciate in Germania, Franta, Anglia si SUA.
Este un caine de talie medie spre mare, puternic, cu porportii armonioase. Aspectul sau general inspira forta si tenacitate. Capul este porportional cu corpul, craniul lat, usor bombat, bot lung cu nas mare, lat, mobil si maro. Ochii sunt medii ca marime, migdalati si de culoarea chihlimbarului. Urechile sunt late si lungi cu varfurile usor rotunjite. Coada este mai lata la baza, prinsa sus si taiata cu 1/3 sau jumatate si o tine orizontal. Blana are un par exterior scurt, des, tare, bine lipit de corp si un strat exterior pufos si scurt. Poate fi maro (cu sau fara pete albe) maro inchis sau deschis si cu alb, cu pete maro pe cap.

Temperament

Este un caine inteligent, curajos, vigilent, dornic sa invete, exuberant, activ si cu un simt olfactiv foarte dezvoltat. Ascultator si devotat stapnului si familiei acestuia, este prietenos cu copiii, vigilent cu strainii chiar daca se poate imprieteni cu musafirii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie mai ales daca a fost socializat de mic.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata ocazional pentru a indeparta parul mort.

Dresaj

Este un caine inteligent, dornic sa invete si muncitor si de aceea nu este greu de dresat. Cu un dresaj consecvent, bland, variat si cat de cat ferm se pot obtine rezultate frumoase.

Activitate

Acest caine se simte cel mai bine langa o familie activa si intr-un spatiu ingradit pentru a se misca in voie. Este mai greu de crescut intr-un aparament pentru ca ii place sa fie mereu ocupat si nu se adapteaza la viata sedentara. Ii plac sporturile canine, inotul, aportul, alergarea si mai ales vanatoarea. Are nevoie de dresaj, socializare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu