Happy Dogs » » »
American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: APBT; Pit; Pit Bull
Grupa: Terrieri
Talie: mare
Greutate: 10-50 Kg
Inaltime: 46-56 cm
Culoare: negru,alb si multicolor

(3 / 4 voturi)

Descriere

American Pit Bull Terrier este o rasa controversata inca, asupra caracteristicilor careia nici macar expertii in domeniu nu se pun intodeauna de acord. Numeroasele mituri si relatari incorecte referitoare la aceasta rasa nu au facut decat sa adanceasca nestiinta oamenilor si sa sporeasca erorile comise.
“Pit Bull” este un termen general, folosit de foarte multe ori gresit, cu referire la mai multe rase de caini care au caracteristici similare. Rasele incluse de obicei in tipologia “Pit Bull” sunt: American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Cane Corso, Dogue de Bordeaux, Dogo Argentino si American Pit Bull Terrier nu este o rasa recunoscuta de FCI ci doar de UKC (United Kennel Club), de ADBA (American Dog Breeders Association) si de alte cateva asociatii americane.alte cateva.In realitate, singura rasa de Pit Bull este American Pit Bull Terrier, celelalte rase fiind incorect denumite “Pit Bulli”
In SUA American Pit Bull Terrier a devenit curand o rasa foarte indragita si apreciata. Din pacate, numeroasele mituri care au circulat si circula inca despre aceasta rasa, laolalta cu raportari eronate de violenta extrema asupra oamenilor, au creat in randul populatiei convingerea potrivit careia American Pit Bull Terrier este o rasa buna numai pentru lupte intre caini si orice caine care ataca un om este cu siguranta un Pit Bull. Aceasta rasa este de altfel si interzisa in anumite tari sau regiuni ale globului.
Cu toate acestea, daca este bine dresat si educat, un American Pit Bull Terrier poate fi un excelent animal de companie.
Rasa American Pit Bull Terrier are un istoric destul de bine documentat, desi chiar si acesta, ca in cazul marii majoritati a raselor de caini, lasa loc multor speculatii. In jurul anului 1835 un nou “sport” si-a facut aparitia in Anglia: luptele de caini. Pentru acest sport, in mod firesc, au fost alesi ca performeri bulldogii. Prin imperecheri selective s-au obtinut bulldogi cu un nivel crescut de agresivitate fata de alti caini, cu corpuri mai mici, dar mai musculoase si mai agile, cu aptitudini mai potrivite pentru lupte. Acesti bulldogi au fost ulterior incrucisati cu terrieri robusti, obtinandu-se astfel primii pit bulli. Astfel, American Pit Bull Terrier este o rasa care a fost creata cu intentia clara de a se obtine un gladiator canin absolut. Totusi, aceasta rasa a dovedit ca poseda si numeroase alte aptitudini remarcabile, nonviolente, alimentate de o extraordinara rezistenta si vitejie. Astfel, unii crescatori s-au concentrat asupra perpetuarii rasei in scopuri de lupta, pe cand altii s-au ingrijit de exploatarea celorlalte aptitudini ale Pit Bull-ului.
In jurul anului 1860 Pit Bullii au fost importati in SUA, unde au fost folositi in acelasi fel ca in Anglia. Tot in SUA rasa a si fost “botezata”, primind numele de American Pit Bull Terrier. Descendentii cainilor de lupta ramasi in Anglia au fost denumiti mai tarziu Staffordshire Bull Terrier.
American Pit Bull Terrier este un caine de talie medie, solid si puternic, al carui corp prezinta o musculatura bine definita.

Temperament

American Pit Bull Terrier este un caine deosebit de inteligent, cu un caracter puternic, foarte curajos, extrem de loial si protector. Pit Bull-ul iubeste foarte mult oamenii si tanjeste dupa grija si atentia lor. El poate fi un companion minunat chiar si pentru familiile cu copii, iubindu-i si protejandu-i pe acestia. Desi niciodata in istoria sa Pit Bull-ului nu i-a fost imprimata agresivitatea fata de om, totusi el este un caine descendent al raselor de lupta, iar agresivitatea sa fata de alti caini si alte animale inregistreaza niveluri ridicate. Un stapan de American Pit Bull Terrier nu trebuie niciodata sa creada ca patrupedul sau va evita sa se implice intr-o “bataie” cu alti caini. De asemenea, Pit Bull-ul va trebui sa fie supravegheat cu atentie si in preajma altor animale domestice, intrucat instinctul sau de prindere a prazii este foarte dezvoltat.
American Pit Bull Terrier nu este totusi un caine potrivit pentru oricine. Incepatorii, batranii si copiii ar trebui sa evite achizitionarea acestei rase deosebit de puternice, care are nevoie de dominare din partea unei maini ferme. American Pit Bull Terrier-ul este un caine care se maturizeaza greu, adevaratul sau temperament dezvaluindu-se abia dupa implinirea varstei de 2-3 ani. Dresarea si socializarea acestei rase de la varste cat mai fragede sunt obligatorii! Cainele trebuie obisnuit de mic sa fie ascultator, sa isi infraneze agresivitatea si sa tolereze alte animale de companie sau domestice. Cu toate acestea, un Pit Bull este imprevizibil, dresajul nu-i va putea sterge mostenirea genetica, acesta putand oricand sa initieze un atac surpiza asupra unei pasari, unui animal mic sau chiar unui caine. Atentie! Pit Bull-ul este un luptator nativ extrem de puternic si poate produce rani serioase sau chiar omori alte animale!
Foarte jucaus, Pit Bull-ul este un animal vesel, care isi amuza deseori stapanul cu tot felul de clovnerii. Datorita afectiunii sale native fata de oameni, aceasta rasa nu exceleaza in aptitudinile de caine de paza al proprietatii, fiind chiar prietenos cu strainii. Totusi, acest caine stie instinctiv sa reactioneze in caz de pericol si este foarte protector cu stapanii sai, pe care ii va venera, cautand sa faca orice pentru a-i multumi.

Ingrijire

Pit Bull-ul nu naparleste excesiv si blana sa este usor de intretinut.Intretinerea regulata se face cu o perie fermă ce va minimiza parul mort. Stergerea blanitei cu un prosop sau cu o bucata de piele de caprioara o va face sa straluceasca. Trebuie spalat doar cand este absolut necesar. Pit bull-ul este predispus la cataracta ereditara, displazie de sold, boli cardiace congenitale şi alergii la iarbă. Ei prefera climatele mai calde.

Dresaj

Pit Bull-ul este foarte ascultător şi dornic sa invete si sa-si satisfaca stapanul. Socializarea intensivă şi extensivă inca de la o vârstă fragedă şi dresajul de supunere sunt absolut cruciale pentru aceasta rasa. Ei nu vor răspunde la metode dure. Instruirea trebuie să fie făcut cu respect, laudă, fermitate, corectitudine, răbdare şi coerenţa. Ei afişeaza talente în domenii de performanţă, cum ar fi agilitate, urmărire, tractare si ascultare ( supunere ).

Activitate

American Pit Bull Terrier este un caine care are nevoie de mult exercitiu fizic in fiecare zi. Daca nevoia sa de miscare este satisfacuta (plimbari zilnice lungi, diverse activitati fizice) el se poate adapta cu succes vietii in apartament. Este un caine activ si energic, care are nevoie de stimulente permanente pentru a se evita plictiseala si dezvoltarea unor probleme comportamentale. In cazul in care Pit Bull-ul este lasat liber in curte va trebui sa aveti in vedere faptul ca este un maestru al evadarilor, putand scapa din incinte considerate foarte sigure la o prima vedere.
American Pit Bull Terrier este o rasa deosebita, care merita atentia si grija noastra. Poate cel mai important, avand in vedere valul de incrancenare existent la ora actuala fata de aceasta rasa, este sa ne informam  corect asupra caracteristicilor si necesitatilor acestui caine. Un stapan responsabil, care urmareste atat binele propriului animal, cat si respectarea legilor si a comunitatii in care traieste, isi va educa si dresa companionul, in asa fel incat Pit Bull-ul sau sa devina un exemplu pozitiv, care sa contracareze parerea gresita formata despre aceasta rasa.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu