Happy Dogs » » »
Greater Swiss Mountain Dog

Greater Swiss Mountain Dog

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Cainele mare de munte elvetian; ciobanesc mare elvetian
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 48-64; Femela: 39-50 Kg
Inaltime: Mascul: 65-72; Femela: 60-69 cm
Culoare: : Este tricolor cu baza neagra si pete albe si ruginii.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Se considera ca aceasta rasa este cea mai veche dintre rasele create prin incrucisarea Mastiffilor romani cu cainii elvetieni locali. Rasa s-ar putea sa fie un stramos al Saint Bernardului. Era folosita ca paznic versatil si cainc de tractiune de fermieri si negustori, dar numarul lor a scazut dupa inventarea automobilului. A fost folosit pe post de caine militar in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, dar dupa aceea a fost aproape de disparitie.
Este un caine mare, musculos, putin mai lung decat este inalt. Are un cap cu un craniu plat, lat, un bot lat, puternic, si urechi de dimensiuni medii, triunghiulare, lasate. Ochii migdalati sunt maronii inchis, iar nasul este negru. Blana dubla are un puf gros si scurt, cu stratul exterior des. Este tricolor cu baza neagra si pete albe si ruginii.

Temperament

Acest caine este inteligent, prietenos, dornic sa munceasca, atent, de incredere, care nu este usor pacalit cu “mita” si are un caracter protector.
Celelalte puncte bune ale sale sunt faptul ca este un caine echilibrat, sociabil si ascultator. Acesti caini latra doar atunci cand este necesar.
Aceasta rasa se intelege de minune cu alti caini si alte animale din casa. Sub ingrijirea dumneavoastra poate deveni un companion grozav pentru copii, dar nu uitati ca va va proteja copiii de prietenii lor in cazul in care considera ca acestia nu ii lasa in pace.
Sunt prin excelenta caini de paza care va vor proteja familia si proprietatea.

Ingrijire

Nu necesita prea multa ingrijire. Un periaj ocazional cu o perie de cauciuc este suficient pentru indepartarea parului mort si desprins.

Dresaj

Desi aceasta rasa se ataseaza de familia din care face parte, nu sunt caini potriviti pentru oricine. Ciobanescul mare elvetian are un caracter foarte puternic si are nevoie de un stapan cu un caracter cel putin la fel. Trebuie sa aiba sansa sa creasca intr-un mediu bine echilibrat, sa inteleaga clar ce ii este permis si ce nu, si sa fie apt sa se ataseze de familie. Asigurati-va ca sunteti consecvent in abordarea lui. O abordare severa nu va face decat sa distruga caracterul cainelui.
In perioada de crestere supravegheti-l si controlati-l atent astfel incat energia sa fie concentrata pe dezvoltarea armonioasa. Pentru acelasi motiv nu faceti economii cu mancarea cainelui.

Activitate

Aceasta rasa este silitoare, ceea ce inseamna, daca luati in calcul inteligenta sa, ca poate fi un caine de munca multipotent. In Elvetia este folosit si ca un caine de luat urma, printre multe altele. Acest caine are potentialul sa exceleze la competitiile de dresaj si in alte zone ale sportului canin. Daca se intampla ca sa treaca o saptamana fara a face nimic, cainele va accepta acest lucru cu usurinta si nu se va comporta neadecvat.
Acest caine frumos si impozant are nevoie de destul de mult spatiu. Nu va fi fericit intr-un apartament sau intr-o casa mica fara gradina.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu