Happy Dogs » » »
Bichon Havanese

Bichon Havanese

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 3-6 Kg
Inaltime: 20-28 cm
Culoare: : crem deschis sau inchis, gri sau alb cu pete din aceste culori, culoare havanei, rar alb curat

(3 / 2 voturi)

Descriere

Este un caine de talie mica, mai lung decat inalt, indesat. Capul este proportional cu corpul, trapezoidal, craniul lat si plat, bot subtire, fruntea un pic ridicata. Ochii sunt migdalati, mari, de culoare inchisa. Urechile sunt ascutite, nu foarte lungi, lasate si acoperite de un par lung si bogat. Coada este ridicata, purtata in forma de crosa, acoperita cu par lung, matasos. Blana are un par lung, matasos, neted, des si se prezinta in smocuri care tind sa se uneasca la extremitati. Poate fi crem deschis sau inchis, gri sau alb cu pete din aceste culori, culoare havanei, rar alb curat.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, vesel si jucaus, bland, sensibil, sociabil. Este atasat, ascultator si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii daca nu il necajesc, caz in care devine retras pentru un timp. Se intelege si cu alti caini sau alte animale din casa. Este uneori galagios.

Ingrijire

Blana acestui caine are nevoie de periaj de 2-3 ori pe saptamana pentru a indeparta firele de par moarte si pentru a nu se incalci. Blana de la picioare trebuie tunsa pentru a nu se forma franjrui care sa-i ingreuneze miscarile. Nu naparleste. Trebuie indepartat parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din urechi.

Dresaj

Este un caine sensibil la intonatia vocii, care doreste sa-si multumeasca stapanul si pricepe cu usurinta ce i se cere. De aceea, dresajul nu ridica probleme. Trebuie invatat de mic cat si cand sa latre. Unii din acesti caini sunt folositi pentru spectacolele de circ.

Activitate

Este un caine cu un nivel mediu de activitate. Se adapteaza la conditiile de viata oferite si la stilul stapanului. Se simte bine intr-un apartament langa o familie iubitoare si care are timp pentru a avea grija zilnica de caine. Ii plac plimbarile scurte si dese in aer liber, recomandate a fi facute zilnic (cu 3 plimbari pe zi va fi fericit). Are nevoie de socializare si dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu