Hovawart

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Altele
Talie: mare
Greutate: Mascul: 25-41; Femela: 25-41 Kg
Inaltime: Mascul: 61-69; Femela: 56-64 cm
Culoare: :negru, negru cu o pata, negru cu galben pana la auriu, pata alba pe piept si varful cozii.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Numele sau vine de la expresia folosita in Evul Mediu : Hofwarth adica pazitor de gospodarie. Se presupune ca are aceeasi origine cu ciobanescul maghiard Kuvacs si cainele de turma elvetian. In picturile din sec al XI lea si al XII lea sunt pictati caini cu o infatisare asemanatoare Hovawartului de azi. La inceputul secolului al XX-lea rasa a fost pe cale de disparitie, dar cativa iubitori ai acestei rase s-au decis sa o revitalizeze astfel ca rasa de astazi este mai mult o rasa moderna decat descendenta dintr-o ramura straveche.Este putin cunoscut. Este un caine de talie mare, puternic, cu o constitutie robusta. Capul este de marime medie, cu botul egal cu craniul cu fruntea lata, bombata. Ochii sunt de marime medie si de culoare inchisa. Urechile sunt triughiulare cu varf ascutit si lasate. Coada este lunga, dar fara sa atinga pamantul si stufoasa. Blana este dubla, cu un strat exterior alcatuit dintr-un par moale, lucios, usor ondulat de lungime medie, mai lung la gat si coada.

Temperament

Este un caine curajos si vigilent cu simtul mirosului foarte dezvoltat, echilibrat, jucaus. Bland, afectuos, loial familiei si atasat mai ales de o persoana. Jucausi si rabdatori cu copii, este rezervat cu strainii si ii accepta numai cu acordul stapanului. Accepta alte animale si alti caini, chiar ii trateaza cu indiferenta daca a fost socializat de mic.

Ingrijire

Blana acestui caine nu are nevoie de foarte multe ingrijire. Trebuie periat atunci cand se incalceste si mai des in parioada de naparlire.

Dresaj

Este un caine care se dreseaza usor caci este inteligent si ascultator. Un dresaj echilibrat, consecvent, cu un ton bland dar ferm va da foarte bune rezultate.

Activitate

Este un caine activ, caruia ii place miscare, activitatea in aer liber, dar se poate acomoda si intr-un apartament, daca i se asigura posibilitatea sa faca multa miscare zilnic. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu