Ogar irlandez

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Irish Wolfhound
Grupa: Vanatoare
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 54; Femela: 48 Kg
Inaltime: Mascul: 81; Femela: 76 cm
Culoare: : gri, rosu amestecat cu alb si negru, roscat, negru, maro-deschis si alb.

(1 / 1 voturi)

Descriere

Irish Wolfhound este cel mai mare dintre rasele de vanatoare, dar personalitatea il face sa fie un urias bland. Din pacate, nu traieste mult, speranta de viata fiind de doar un deceniu. Inalt, ciufulit, cu cap puternic, Irish Wolfhound are o conformatie asemanatoare cu cea a Ogarului Cenusiu, fiind capabiul sa alerge foarte repede.
Este un caine de talie foarte mare, masiv, ce inspira respect, cu alura puternica. Capul este mare, cu bot lung si relativ ascutit cu o mica cuta intre ochi. Maxilarele deosebit de lungi si putin ascutie, nasul negreu. Ochii sunt inchisi la culoare, cu par aspru deasupra, sunt vioi si expresivi. Urechile mici, le poarta ca si Ogarul Cenusiu, avand o textura fina. Gatul destul de lung, este puternic si musculos, bine curbat, pieptul foarte proeminent, destul de lat. Spatele destul de lung, salele curbate, abdomenul supt.
Membrele sunt lungi, puternice, musculoase; labele potrivit de lungi si rotunde, cu degete bine curbate si inchise, cu jaretul coborat. Coada este lunga si usor curbata, de grosime medie, acoperita de blana. Parul este aspru, lung pe corp si pe labe. Pe cap, la sprancene si barba, parul este foarte aspru.

Temperament

Irish Wolfhound da dovada de un caracter prietenos innascut. E un caine docil si iubitor, inteligent, dar si exuberant, mai ales cat e tanar.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat. Deasemenea, odata sau de doua ori pe an va fi trimata pentru a indeparta parul crescut in exces. In perioada de crestere trebuie hranit consistent si nu trebuie fortat sa faca mai multa miscare decat vrea. Isi definitiveaza cresterea la varsta de doi ani.

Dresaj

Raspunde bine la dresaj, acesta fiind un aspect important, data fiind marimea considerabila.
Este un caine care se dreseaza cu usurinta pentru ca este inteligent, intelege cu usurinta ce i se cere. Cu un dresaj bland, linistit, prietenos, dar consecvent se pot obtine rezultatele dorite.

Activitate

Este un caine care se adapteaza la conditiile de viata oferite, dar cel mai bine se simte intr-o curte ingradita unde poate face miscare. Tinut in casa sau intr-un apartament spatios (este un caine inalt si mare) are nevoie de plimbari dese si lungi, chiar daca nu sunt zilnice.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu