Ogar Italian

Canise: 0 | Anunturi: 2
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Italian Greyhound; Iggy
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 3-6 Kg
Inaltime: 33-38 cm
Culoare: : albastru, cafeniu, rosu, maro, alb, uneori cu pete albe pe picioare si piept

(2 / 1 voturi)

Descriere

Este cel mai mic ogar si este un exemplu de imperechere selectiva, fiind creata o versiune miniaturala a unui ogar italian mult mai mare. Originea lui este foarte veche, fapt dovedit prin scheletul gasit intr-un mormant egiptean vechi de peste 5000 de ani i.e.n . In Evul Mediu aceasta rasa era raspandita in toata Europa, mai ales in partea sudica. A devenit favoritul nobilimii, al curtilor regale cum ar fi cea a lui Francisc I, Caterina de Medici, Henri al IV-lea, Frederic cel Mare care aveau haite intregi din acesti caini. A fost reprezentat in pictura de Watteau, Van Eyck, Veronese si altii.
Este un caine de talie mica, suplu, gratios, fiind asemanator cu ogarii Greyhound si Sloughy, dar in miniatura. Are un corp de format patrat, capul este lung, ingust, craniu plat, stop putin marcat, bot conic si lung, nas negru. Ochii sunt mari, rotunzi, de culoare castaniu inchis. Urechile sunt prinse sus, fine, mici, in forma de trandafir, indoite spre spate. Gatul este lung si subtire. Coada este de lungime medie, conica, subtire, arcuita la varf si purtata lasat. Are o blana cu un par scurt, drept, bine lipit de corp, fin. Poate fi orice culoare, cele mai frecvent intalnite sunt albastru, cafeniu, rosu, maro, alb, uneori cu alb pe piept si picioare. Exista varietati cu pete, dar nu sunt acceptate in toate tarile.

Temperament

Este un caine vioi, vesel, agil, activ, inteligent, intelegator, uneori incapatanat. Este devotat si atasat stapanului, accepta copiii numai sa nu-l trateze ca pe o jucarie, dar rece si distant cu strainii. Se intelege bine cu alti caini, mai ales din aceeasi rasa, se intelege si cu alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana acestor caini nu are nevoie de prea multa ingrijire. Un periaj ocazional este suficient pentru a pastra stralucirea parului.

Dresaj

Desi este uneori incapatanat, cu un dresaj consecvent, destul de ferm, dar fara a fi sever, ci mai curand prietenos, vesel, se pot obtine rezultatele dorite destul de usor.

Activitate

Se acomodeaza cu usurinta conditiilor oferite, apartament sau casa. Are un nivel de activitate destul de scazut, dar ii place sa alerge mai ales intr-o curte. Se simte bine langa un stapan iubitor si nu foarte activ. Este un caine sensibil la frig si umezeala. In perioadele reci este bine sa fie protejat cu hainute. Are nevoie de dresaj, socializare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu