Happy Dogs » » »
American Water Spaniel

American Water Spaniel

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: AWS
Grupa: Sportiv
Talie: medie
Greutate: Mle: 14-20; Femela: 11-18 Kg
Inaltime: 38-46 cm
Culoare: Maro sau ciocolatie

(2 / 1 voturi)

Descriere

American Water Spaniel este cel mai frecvent mentionat ca AWS. Din secolul al optsprezecelea aceasta rasa a fost utilizata în vânătoare, în special în Minnesota şi Wisconsin. Aceasta este doar una din putinele rase dezvoltate in America si este considerata o rasa rara. American Water Spaniel este practic necunoscut în afara Statelor Unite.

Temperament

American Water Spaniel este un caine de marime medie. Aceasta rasa excelează la recuperare(aport). Tipic rasei Spaniel, AWS vânează atât pasari cat si animale, cu emoţie şi entuziasm. American Water Spaniel este prietenos, bucuros sa-si satisfaca stapanul şi inteligent. Ei sunt vânători avizi, lucrătorii agricoli şi însoţitori amabili.
Aceasta rasa este loiala, energica, ascultătoare şi persistenta. Sunt, în general, blânzi cu copii şi alte animale de companie. Acestia pot deveni agresivi cu cainii pe care nu-i cunosc. American Water Spaniel este un animal de companie ideal pentru familie. Dacă sunt corect introduse ei sunt prietenosi si cu strainii. Pot deveni ataşati de o persoană anume în cadrul familiei.Este un caine de paza excelent şi au tendinţa de a latra excesiv. Iubesc atenţia dar sunt pe deplin capabili sa se distreze si singuri.

Ingrijire

AWS necesită o ingrijire amănunţită, periaj de cel puţin două ori pe săptămână, spalat numai cand este absolut necesar, folosind o samponare uşoară. Este esenţial că blana să nu fie curatata de uleiuri naturale. Tunderea blanii de catre un profesionist se face ocazional dar este necesara. Lipsa de popularitate le-a permis să rămână fara probleme de sanatate genetice. Este posibil totusi sa aiba probleme de piele.

American Water Spaniel are o blana dubla, care este rezistenta la vreme. Blana nu este nici aspra, nici moale, dar oarecum uleioasa. Culoarea poate fi ciocolata neagra sau maro.

Dresaj

American Water Spaniel se maturizeaza lent si este posibil ca abia dupa varsta de 2 ani sa fie pregatiti pentru dresaj. Cu toate acestea, au nevoie de socializare intensiva de la o vârstă fragedă. Aceasta rasa are un caracter extrem de sensibil şi nu răspunde la metode de formare dure. Este important ca instruirea să fie făcută cu răbdare, dragoste, respect, coerenţa şi corectitudine.

Activitate

SWA necesită exagerat de multe exercitii fizice, se bucură de înot şi de vânătoare. Ei au o tendinta sa hoinareasca, deci e bine ca zilnic sa-l alergati sau sa-l plimbati. Ei se bucura de sesiunile de joc, cum ar fi Frisbee sau un joc de "aport". American Water Spaniel va trai bine intr-un apartament cu condiţia ca acestea sa beneficieze de exercitii zilnice. Ei prefera o casă la tara, cu curte unde sa poata alerga.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu