Happy Dogs » » »
Manchester Terrier

Manchester Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 5-10 Kg
Inaltime: 38-41 cm
Culoare: : negru si maro.

(1 / 1 voturi)

Descriere

Este un caine de talie mica, cu corpul scurt, elegant, gratios, asemanator cu un Doberman Pinscher pitic. Capul este lung si ingust de forma conica cu botul egal ca lungime cu craniul, cu nas negru. Ochii sunt mici, negri. Urechile sunt mici, triunghiulare, mai late la baza, ascutite la varf si le poate tine ridicate sau lasate. Coada este mai lata la baza si ascutita la varf, purtata un pic ridicata dar nu pe spate. Blana este scurta, dreapta, lucioasa si moale. Cea mai intalnita combinatie este negru cu cafeniu la sprincene, bot, zona inferioara a picioarelor, sub coada, piept si interiorul urechilor.

Temperament

Este un caine inteligent, indraznet, dornic sa invete, vioi, alert si vigilent, curajos, latra numai in caz de pericol. Afectuos si devotat familiei, este precaut cu strainii. Se intelege bine cu copii. Ii place sa sape ca la toti terierii si poate fi agresiv cu animalele domestice de talie mica daca nu a fost socializat de mic.

Ingrijire

Blana acestui caine nu necesita prea multa ingrijire. In perioada de naparlire se poate indeparta parul mort cu o perie de cauciuc.

Dresaj

Este un caine usor de dresat pentru ca invata cu usurinta si vrea sa-i faca pe plac stapanului. Dresajul trebuie sa fie consecvent, bland, variat. Se descurca foarte bine in sporturi canine ca : fly-ball, curse de agilitate chiar si in exercitii de dresaj.

Activitate

Este un caine care se adapteaza la conditiile de viata care ii sunt oferite: in aer liber sau la bloc dar are nevoie de miscare zilnica, de alergari si sa se joace. Nu necesita multa experienta in cresterea cainilor. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu