Mastiff

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: 79-86 Kg
Inaltime: Mascul: 76; Femela: 70 cm
Culoare: :cenusiu, roscat, vargat, culoarea caisei cu masca neagra.

(2 / 1 voturi)

Descriere

Este un caine de talie foarte mare, masiv, viguros, bine construit cu un corp puternic, musculos. Capul este mare, partrat, fruntea plata si ridata cand este atent, botul este scurt, lat cu un nas mare si negru. Ochii sunt distantati, de marime medie, de culoare inchisa. Urechile sunt in forma de V, mici, cu varfuri rotunjite si lasate natural. Coada este de lungime medie, lata la baza si ascutita la varf; este tinuta atarnat. Blana are un par scurt, tare, des, nu prea fin si poate fi de culoare cenusiu, roscat, vargat, culoarea caisei si masca neagra.

Temperament

Este un caine curajos, inteligent, docil, calm. Este devotat si bland cu familia. Este prietenos si bine intentionat fata de copii, iar pe straini ii accepta numai cu accordul stapanului. Daca este socializat corespunzator de mic va accepta alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Periajul ocazional si mai des in perioada de naparile este destul pentru ingrijirea blanii acestui caine. De cate ori este nevoie se vor sterge cu o lotiune speciala cutele de pe fata pentru a nu se infecta. Nu trebuie plimbati cand temperaturile sunt ridicate. Mastifful are un apetit foarte mare si poate deveni foarte usor obez daca nu este alimentat corect.

Dresaj

Dresajul acestui caine trebuie facut cu rabdare, consecventa, cainele sa pariticipe cu placere. In perioada de crestere cainele nu trebuie solicitat fizic prea mult pentru a nu aparea tulburari ale dezvoltarii oaselor, articulatiilor si muschilor.

Activitate

Este un caine care se adapteaza usor atat in conditii de curte cat si in apartament, dar are nevoie spatiu suficient caci este un caine de talie mare. Are nevoie de socializare si dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu