Dog Argentinian

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Argentine Dogo; Argentinian Mastiff; Dogo
Grupa: Altele
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 41-45; Femela: 36-41 Kg
Inaltime: Mascul: 62-70 ;Femela: 60-66 cm
Culoare: Alb

(2 / 3 voturi)

Descriere

Dogul argentinian cunoscut, de asemenea, si ca mastiff-ul argentinian este rezultatul unui vis. Doi frati era hotarati sa creeze un vanator sociabil, dar care sa intimideze prin aparitie, capabil sa vaneze pume si mistreti. Dupa cateva eliminari succesive, visul celor doi frati a devenit realitate si Dogul argentinian a luat nastere.
Sunt niste caini musculosi, totusi plini de gratie, de constitutie tipica de mastiff cu niste falci foarte puternice. Acesti caini au o blana scurta, neteda, lucioasa, groasa si intotdeauna alba. Capul lor este convex in partea din fata. Craniul este masiv, iar falcile sunt puternice si tenace. Botul poate fi de aceeasi lungime ca si craniul. Urechile acestor caini sunt decupate dupa dorinta proprietarului, iar ochii pot fi caprui inchis sau deschis, cu o expresie alerta, inteligenta si intensa. Nasul trebuie sa fie negru. Pieptul este larg si adanc, dand impresia de putere. Pielea de pe gat este incretita pentru a proteja cainele in timpul vanatorii. Acesti caini au o coada lunga care nu este purtata niciodata pe spate, desi catelul o poate legana si purta in sus atunci cand este in actiune. Blana scurta si alba nu are nici o alta blana inferioara.

Temperament

Dogul argentinian are un temperament echilibrat. Rasa este prietenoasa, dar isi va proteja feroce familia daca simte pericolul. Dogul argentinian, de obicei, accepta alte animalute, in special, daca acestea sunt supuse si prietenoase. Din nefericire, dogul argentinian si-a creat o reputatie de caine agresiv, fiind prohibit in cateva state.
Dogul argentinian poate fi un caine de companie prietenos si iubitor. Sunt loiali familiei si paznici excelenti ai caminului lor. Socializarea precoce este importanta pentru a-si dezvolta o legatura puternica cu membrii familiei lor. Dogul argentinian este o rasa care se maturizeaza tardiv si care trebuie sa creasca alaturi de celelalte animalute din casa dumneavoastra pentru a invata sa le accepte ca membrii ai familiei.

Ingrijire

Dogul argentinian are blana lucioasă,cu fir gros, scurt si moale în textura. Naparlesc in mod constant.
Trebuie periat saptamanal pentru a inlatura parul mort. Trebuie spalat doar cand este absolut necesar si se recomanda folosirea unui spamon special pentru blana alba.Unghiile trebuie taiate frecvent.Dogul argentinian este relativ sănătos deşi mai poate sa apara displazia de sold si surditatea.

Dresaj

Agresivitatea acestor caini poate constitui o problema, de aceea trebuie sa fie atent si intens socializati cu alti caini, de la o varsta timpurie. Nu trebuie tinuti cu un alt caine de acelasi sex. De asemenea, nu trebuie tinuti in compania pisicilor sau a altor animale mici de casa, decat daca au fost crescuti impreuna cu acestea.
Avand o vointa puternica si un temperament independent, dar totodata fiind foarte inteligent, Dogul Argentinian isi va respecta stapanul, dar acesta trebuie sa fie ferm, staruitor si demn de incredere. Datorita stramosilor sai care erau caini de vanatoare, Dogul Argentinian va fi permanent intrigat de mirosurile incitante din jurul sau , de aceea, trebuie ca atentia sa sa fie mentinuta prin dresaj , mereu asupra stapanului.
Rasa cainilor Dog Argentinian este un excelent gardian al locuintei. Loiali familiei, jucausi si inteligenti, acesti caini sunt foarte buni cu copiii si le place sa pupe si sa imbratiseze apropiatii familiei. Sunt caini foarte usor de dresat, care se supun metodelor de dresaj canin ferme. Sunt caini foarte inteligenti, puternici, care au nevoie de o mana ferma si consecventa, dar iubitoare. Aceasta rasa de caini nu este o rasa pentru oricine!! Toti cainii sunt individualizati si multi sunt mai dominanti. Acest mastif alb are nevoie de o socializare timpurie, cu celelate animale. De asemenea, cere un dresaj canin de ascultare timpuriu.

Activitate

Aveti grija si aduceti acest caine in casa daca temperaturile scad sub limita inghetului. De asemenea, oferiti acestei rase de caini cat mai mult exercitiu.
Aceasta rasa de caini se simte bine intr-un apartament daca se ofera suficienta miscare si exercitiu. Cel mai bine este totusi intr-o curte de marime medie.
Durata medie de viata a Dogului argentinian este intre 10-11 ani.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu