Newfoundland

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Terra Nova
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 59-68; Femela: 45-54 Kg
Inaltime: Mascul: 71; Femela: 66 cm
Culoare: : negru, maro si alb-negru

(3 / 2 voturi)

Descriere

Originea acestei rase, asemeni altora, este intens disputata. Unii spun ca Terra Nova provine din cainii-ursi de origine scandinava, iar altii sunt de parere ca din molossi adusi de vikingi. Nu este exclus ca “reteta” sa fi cuprins si ceva sange de Leonberger, Ciobanesc de Berna sau Caine de munte de Pirinei.

“Tara de bastina” a rasei Terra Nova este considerata a fi insula cu acelasi nume (Terra Nova sau Newfoundland), din vestul Canadei.
Newfoundland-ul este un caine utilitar, fiind folosit atat pe teren, cat si in apa. Cainii Newfoundland sunt intensiv utilizati in operatiunile de salvare din apa si, mai putin, la ajutarea pescarilor la tractarea si transportarea pachetelor grele.
Este un caine de talie mare, puternic, viguros, care impresioneaza prin forta si marea lui putere de lucru. Are capul mare, lat, cu un bot mare, proeminent, cu buze mari, groase si lasate. Ochii sunt de marime medie si de culoare caprui. Are urechi mici, cu varfuri rotunjite. Coada este mare, lata, puternica si lasata in stare de repaos. Degetele sunt legate intre ele de o pielita fina care il ajuta la inot. Blana este dubla, groasa, impermeabila, deasa, de lungime medie. Poate avea culoarea negru ca smoala, maro, gri. Mai exista si varianta negru cu alb denumita Landseer in memoria arstului Edwin Landseer care a pictat cainele favorit al reginei Victoria.

Temperament

Are un termperament exceptional de bland, duios si docil, inteligent si sociabil. Latra rareori, este echilibrat si increzator. Devotat si afectuos cu stapanul si familia acestuia, protector si prietenos cu copiii, este prietenos si cu alti caini, alte animale sau cu strainii daca nu au intentii rele.

Ingrijire

Parul lui nu este greu de intretinut, dar trebuie pieptanat si periat periodic. Operatia consuma ceva timp, mai ales in perioadele de naparlire. Un Newfoundland naparleste cel putin odata pe an. Toaletajul este foarte important, intrucat parul mort trebuie scos, altfel acesta va forma pasle. Majoritatea exemplarelor naparlesc foarte mult in primavara, si apoi din nou in toamna.

Dresaj

Chiar daca este bland si docil, Newfoundland-ul va fi obligatoriu educat. Dresajul si disciplina sunt elemente indispensabile pentru dezvoltarea unui psihic armonios.Fiind niste caini inteligenti Terra Nova se dreseaza foarte usor. Daca folositi hrana ca rasplata si incurajarile, puiul va fi “un scolar” cu multa vointa. Puteti consulta un dresor inainte sau va puteti documenta cu ajutorul cartilor, revistelor, materialelor video, articolelor de pe internet.

Activitate

Newfoundland-ul se intelege bine cu copiii si cu alte animale de companie datorita temperamentului lui echilibrat si inteligentei. Acest caine necesita un volum semnificant de spatiu datorita taliei sale mari, motiv pentru care este posibil sa nu fie un caine de companie bun pentru persoanele care detin pentru prima data un caine.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu