Happy Dogs » » »
Terrier de Norfolk

Terrier de Norfolk

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 5-5 Kg
Inaltime: 23-25 cm
Culoare: : galben-pai, negru cu maro, gri cu sau fara mici pete albe.

Descriere

Este un caine de talie mica, cu picioare puterice si cu un corp scund si viguros. Are un cap lat si rotund cu un bot puternic, trapezoidal si mai scurt decat craniul. Are ochi mici, ovali, departati unul de altul, de culoare inchisa. Urechile sunt lasate, usor rotunjite la varf, de marime medie. Coada este scurta, drepta si purtata vertical. Blana este dubla, cu un strat exterior format dintr-un par sarmos, tare, de 3-5 cm lungime, neted, mai lung pe gat si umeri unde formeaza un fel de coama. Parul pe cap si urechi este mai scurt decat pe restul copului, are sprancene si mustati de lungime medie. Parul poate avea culoarea rosu in toate nuantele, galben-pai, negru cu maro, gri cu sau fara mici pete albe.Aceasta rasa seamana foarte bine cu Norwich Terrier, principala diferenta o reprezinta urechile. Au fost recunoscute ca rase distincte din 1964. Este unul din cei mai mici terrieri de munca si a crescut pentru a vana sobolani si vulpi.

Temperament

Este un caine energic, plin de viata, curajos, mereu atent, inteligent si foarte indraznet, ferm si amabil, prietenos, dar poate fi si incapatanat. Este afectuos si devotat stapanului, nu are probleme cu copiii si nici cu alti caini sau alte animale din gospodarie. Strainii sunt anuntati printr-un latrat, dar apoi se va calma.

Ingrijire

Parul trebuie periat, pieptanat in mod regulat si de 2-3 ori pe an trebuie trimat.

Dresaj

Acest caine invata destul de usor, neaparand probleme deosebite la dresaj, aceasta trebuie sa fie consecvent, ferm, fara a fi dur sau sever. Ii plac plimbarile, ii place sa sape.

Activitate

Este un caine care se adapteaza cu destula usurinta la conditiile de trai oferite: in aer liber sau intr-un apartament, dupa cum este stapanul, mai activ sau mai putin activ.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu