Happy Dogs » » »
Norwegian Buhund

Norwegian Buhund

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: Mascul: 14-18; Femela: 12-16 Kg
Inaltime: Mascul: 43-47; Femela: 41-44 cm
Culoare: : galben si rosu, la gri si negru, culori de diverse tonalitati, pana la albul pur.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Rasa Norwegian Buhund isi gaseste stramosii in tinuturile arctice. Tara de origine este Norvegia si se presupune ca primii reprezentanti ai rasei au trait in evul mediu. Norwegian Buhund se mai intalneste sub denumiri ca Norsk Buhund, Nordiske Sitz-hunde sau Norwegian Sheepdog. Acesti caini erau crescuti in special pentru paza fermelor.
Istoria rasei Norwegian Buhund incepe inainte de era noastra, cel mai probabil din jurul anilor 900 i.Hr., cand vikingii erau ingropati impreuna cu bunurile cele mai de pret din timpul vietii. Alaturi de aceste bunuri se numarau de multe ori si exemplare ale cainilor de rasa Norwegian Buhund. Ei fusesera astfel apreciati pentru devotamentul fata de stapani din timpul vietii acestora, pentru ca fusesera buni caini de paza sau companii nepretuite in calatorii.
Norvegienii au continuat sa pretuiasca aceasta rasa, iar primele expozitii la care au participat caini Norwegian Buhund au avut loc in 1920. Astazi ei sunt de multe ori instruiti pentru a lucra cu persoane cu nevoi speciale.
Simpatici, cu o infatisare draguta, nu foarte mari, dar cu un aspect fizic unic - acestia sunt caini de rasa Norwegian Buhund.
Cainele de rasa Norwegian Buhund are botul dreptunghiular si capul mic, dominat parca de frumosii ochi mari si rotunzi. In comparatie cu capul, urechile par foarte mari, chiar uriase. Gatul gros pe care se revarsa blana duce catre un piept adanc si umeri largi. Cele patru picioare sunt puternice, lungi si se sfarsesc cu labute rotunjite. Pe coada, blana este pufoasa si buclata.
Intregul corp este acoperit cu o blana dubla cu combinatii de nuante de la galben si rosu, la gri si negru, culori de diverse tonalitati, pana la albul pur.

Temperament

Rasa Norwegian Buhund este una dintre rasele de caini extrem de prietenoase si jucause. Pentru cainele din aceasta rasa, familia este cel mai important lucru. Iubeste foarte mult copiii de orice varsta si este devotat stapanului. Cu oricare dintre ei, el va fi dispus sa se joace si sa se alinte.
Cainii de rasa Norwegian Buhund nu sunt caini agresivi. Ei vor ignora strainii si vor latra doar daca se vor simti amenintati.

Ingrijire

Se recomanda perierea cu o perie ferma in mod periodic.

Dresaj

Pentru a controla insa energia lor debordanta dresajul se impune de la varste cat mai mici. Uneori poate fi greu de antrenat deoarece sunt caini incapatanati si independenti, dar rasa este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai inteligente rase de caini.

Activitate

Nu sunt recomandati pentru viata la apartament. Sunt buni in munca de politie, a turma, aglilitate si la luat urma.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu