Happy Dogs » » »
Norwegian Elkhound

Norwegian Elkhound

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Vanatoare
Talie: mare
Greutate: Mascul: 25; Femela: 22 Kg
Inaltime: Mascul: 52; Femela: 50 cm
Culoare: : gri in diverse nuante, mai inchis spre negru in spatele urechilor si in jurul botului.

(2 / 1 voturi)

Descriere

Este o rasa foarte veche. Acest caine are scheletul identic cu scheletele de caini vechi din epoca de piatra, ceea ce arata ca de mii de ani rasa nu a suferit modificari. Este foarte raspandit in Suedia, Norvegia, patrunzand la sfarsitul secolului al XIX-lea in Anglia, apoi in SUA, Canada. A fost cainele preferat al presedintelui Eisenhower. Poate fi stramosul tuturor cainilor de tip spitz, de astazi. Coada tinuta pe spate il deosebeste de lupi care o tin intre picioare tot timpul.

Temperament

Este un caine foarte curajos, inteligent, indraznet, foarte rezistent, vioi, dar poate fi independent si incapatanat. Devotat si sensibil cu stapanul, accepta copiii, daca nu il bat la cap. Anunta strainii, fiind rezervat cu ei . Accepta alti caini, dar uneori pot fi dominanti (mai rar, dar se intampla). Trebuie socializati de mici cu alte animale din gospodarie pentru a nu le trata ca pe un vanat.

Ingrijire

Blana acestui caine necesita un pieptanat mai intens doar in perioada de naparlire.

Dresaj

Trebuie sa fie dresat de o persoana cu experienta deoarece este un caine independent si incapatant. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent echilibrat fara a fi dur, sever, fara a-l pedepsi.
Este folosit inca pentru vanatoare de animale salbatice mari, uneori pentru paza sau ca animal de companie.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii si se simte cel mai bine in aer liber intr-un climat mai rece. Se poate acomoda si intr-o casa dar are nevoie zilnica de miscare, alergare dar trebuie avut grija ca poate fugi daca simte mirosul vanatului si este greu de oprit. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu