Happy Dogs » » »
Terrier de Norwich

Terrier de Norwich

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 5 Kg
Inaltime: 25 cm
Culoare: : galben-pai, negru cu maro

Descriere

Inrudit cu Terrierul de Norfolk se deosebeste de el doar ca are urechile altfel si a fost acceptat ca rasa dinstincta din 1964. Se pare ca descinde din Terrierul irlandez rosu, urmarindu-se obtinerea unui caine mic puternic si curajos asa cum este Terrierul de Norwich.
Este un caine de talie mica, printre cei mai mici terrieri; cu picioare puternice, cu un corp scund si viguros. Are un cap lat si rotund, cu un bot puternic, trapezoidal si mai scurt decat craniul. Are ochii mici, distantati, de culoare inchisa. Urechile sunt mici, ascutite la varf si ridicate. Seamana la cap foarte bine cu o vulpe. Coada este scurta, dreapta si purtata vertical. Blana este dubla, cu parul din stratul exterior aspru, neted, tare, bine lipit de corp, mai lung pe gat si umeri, aproape ca o coama si mai scurt pe cap, bot si urechi.

Temperament

Este un caine vioi, neagresiv, inteligent, atent, energic si indraznet, amabil si prietenos dar poate fi si incapatanat. Este afectuos si devotat stapanului, nu are probleme cu copiii si nici cu alti caini sau alte animale din gospodarie. Strainii sunt anuntati printr-un latrat apoi se va linisti.

Ingrijire

Parul trebuie periat, pieptanat in mod regulat si de 2-3 ori pe an trebuie trimat.

Dresaj

Acest caine invata destul de repede, neaparand probleme de dresaj deosebite daca acesta este consecvent, ferm, echilibrat, fara a fi dur sau sever.

Activitate

Este un caine care se adapteaza cu destula usurinta la conditiile de viata oferite: in aer liber sau intr-un apartament; dupa cum este stapanul – mai activ sau mai putin activ.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu