Papillon

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 4-5 Kg
Inaltime: 20-28 cm
Culoare: : alb cu pete

(2 / 1 voturi)

Descriere

Cainii Papillon au o coada lunga, stufoasa, purtata incolacita peste spate. Din acest motiv, cainii Papillon au fost odata asemanati cu niste veverite spaniole. Blana lunga si stralucitoare este alba cu pete din culori diferite. Urechile ca de fluturi sunt purtate fie drepte, fie pleostite. Cainii au o expresie alerta si inteligenta. Botul acestor caini este scurt si putin ascutit. Cainii trebuie sa fie albi cu pete de orice culoare. O culoare alta decat alb ar trebui sa acopere amandoi ochii si urechile.

Temperament

Cainii Papillon sunt uneori denumiti cainii fluture, datorita urechilor ce arata ca aripile de fluture. Sunt niste caini prietenosi, inteligenti care sunt mai duri decat arata si iubesc mult exercitiile de afara. Sunt caini blanzi si afectuosi, plini de viata, sprinteni si fermecatori. Sunt jucausi si amuzanti, dar pot fi si calmi, rabdatori, manierati si impunatori. Sunt caini stabili si tacuti. Le place sa fie alintati si imbratisati, dar le place si joaca afara. Pot fi niste caini destul de posesivi cu stapanul lor si rezervati cu intrusii. Sunt caini fermi, supusi si nu latra prea mult. Cainii Papillon pot fi dresati pentru a realiza diferite trucuri. Unele linii de caini pot fi mai nervoase, incapatanate sau timide. Cainii Papillon sunt buni cu copiii mai mari. Pot fi putin cam agresivi cu alti caini. Sunt buni cu pisicile daca sunt crescuti impreuna cu acestea de la varste fragede.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata regulat. Trebuie indepartat parul in exces din urechi.

Dresaj

Este un caine inteligent, ascultator, dornic sa invete si de aceea cu un dresaj variat, bland se pot obtine usor rezultate frumoase.

Activitate

Acesti mici caini jucausi sunt inebuniti dupa o alergatura in teren deschis, dar nu se vor agita prea mult daca raman inchisi in casa mai multe zile. Ca orice alti caini, se vor bucura de un regim de exercitii regulate.
Desi pot fi foarte buni caini de oras, uneori nu sunt cei mai potriviti caini de apartament,pentru ca acesti caini au un puternic instinct de a proteja proprietatea lor, si multi ar putea latra excesiv la zgomote apropiate, fara a face diferenta intre zgomotele obisnuite si cele care merita declansarea unei alarme.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu