Happy Dogs » » »
Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 1
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 6-8 Kg
Inaltime: Mascul: 36; Femela: 33 cm
Culoare: : bronz, alb, negru sau o combinatie intre acestea.

(3 / 2 voturi)

Descriere

In secolul XIX, rasa Parson Russel Terrier a fost creata in Anglia. Si-a primit numele de la un om pasionat de vanatoare si anume reverendul John Russell care a creat rasa pentru ca dorea sa o foloseasca pentru vanatoarea de vulpi. Acest caine este dresat sa sape in gaurile de vulpi.
Cainele Parson Russell Terrier este un patruped sanatos, foarte activ si are o energie care poate epuiza chiar si un atlet. Nu ii este frica de nimic din apropierea sa. Precum alte rase si aceasta este inteligenta si curioasa. Chiar daca e un caine mic, nu se lasa afectat de acest lucru.
Blana acestui caine este dubla si poate fi neteda ori aspra si sarmoasa. Blana neteda are o parte exterioara scurta si rigida in timp ce blana aspra are o parte exterioara lunga. Aceasta rasa poate avea dimensiuni variate ale parului, dimensiuni care pot fi determinate in functie de tipul blanii. Naparlirea este constanta iar culorile specifice sunt: bronz, alb, negru sau o combinatie intre acestea.

Temperament

Cainele Parson Russell Terrier este foarte iubitor si e un bun companion atat pentru o familie, cat si pentru cei singuri. Este plin de viata si de spirit cand vine vorba de activitati. Nu poti compara energia acestui caine cu alti patrupezi deoarece un Parson Russell Terrier e mai energic decat multi alti caini de talia sa.

Se comporta foarte bine cand este in preajma copiilor, insa e indicat sa nu-l lasi niciodata nesupravegheat jucandu-se cu prunci prea mici. Copiii pot fi prea entuziasmati de energia cainelui si pot fi raniti sau pot rani patrupedul. De asemenea trebuie sa te feresti sa aduci alte animale de companie acasa deoarece acest terrier nu se va intelege cu ele.

Cand vine vorba de activitati ce implica creatia, acest caine micut va fi foarte activ. Terrier-ul Parson Russell este agresiv dat fiind faptul ca este un caine de vanatoare, acest lucru fiind foarte normal pentru el. Ajunge adesea in situatii periculoase, insa nu da inapoi ci infrunta pericolul cu un curaj nemaintalnit. De aceea proprietarii trebuie sa aiba grija de acest caine pentru a-l feri de "ispitele" specifice cainilor de vanatoare. Nu se recomanda adoptarea lui de catre o familie care pune accent pe cariera.

Ingrijire

Se poate folosi o perie cu tepi pentru perierea acestui caine. Ca si in alte cazuri, baia nu este necesara zilnic. In acest caz, este suficienta o ingrijire minima pentru a evita problemele de piele.

Dresaj

Terrier-ul Parson Russell trebuie indrumat intr-un mod strict deoarece dresarea lui este dificila. Totusi, dresorul trebuie sa fie perseverent pentru ca acest caine sa poata dobandi abilitatile exersate.

Activitate

Traiul in apartament este potrivit pentru aceasta rasa canina. Daca locuiesti la casa si ai o curte mare, trebuie sa o imprejmuiesti cu un gard astfel incat sa poti supraveghea cainele cu usurinta. Pe langa acest lucru, ar trebui sa aiba parte de exercitii pentru a-si pastra o conditie fizica buna.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu