Happy Dogs » » »
Australian Kelpie

Australian Kelpie

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Kelpie; Barb
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: 11-20 Kg
Inaltime: Masculs: 43-51; Femelas: 43-51 cm
Culoare: Negru si roscat cu cafeniu, fawn, ciocolatiu si albastrui

(1 / 1 voturi)

Descriere

Rasa cunoscuta din 1870, originara din Anglia, adusa in Australia in a doua jumatate a secolului XIX
Kelpie este o rasa remarcabila pentru instinctele sale puternice de paza .Este capabila sa pazeasca păsări de curte, capre, ovine, bovine şi reni. Aceasta rasa este cea mai populara rasa din Australia, insa este venerata în mai multe alte ţări.

Temperament

Kelpie-ul este entuziast, robust, niciodata obosit, devotat, foarte inteligent, plin de energie, protector
Australian Kelpie este un companion loial. Acesta este manierat, rareori afectuos şi de obicei se ataseaza de o singură persoană. Este extrem de devotat şi prietenos faţă de stăpân. Australian Kelpie se intelege bine cu copii cu care a crescut. Nu este agresiv, dar isi va păzi şi proteja familia şi teritoriului, indiferent de risc.

Ingrijire

Rasa Australian Kelpie necesită un periaj ocazional. Trebuie spalat doar cand este absolut necesar pentru a preveni deteriorarea blanii si pielii. Igienei dentare este esenţială. Aceasta rasa este predispusa la Atrofie retiniana progresiva.

Dresaj

Kelpie australian este independent şi extrem de inteligent. Socializarea timpurie este recomandata. Ei nu raspund la metodele dure. Instruirea trebuie să se facă cu fermitate, corectitudine şi consecvenţă.

Activitate

Kelpie-ul nu este potrivit pentru un apartament sau locuinţă la oraş. Ei au nevoie de un mediu rural si activ. Kelpie-ul prosperă daca face exagerat de multe exercitii fizice si are o munca de facut. Dacă se plictisesc devin distructivi.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu