Happy Dogs » » »
Poodle, Standard

Poodle, Standard

Canise: 0 | Anunturi: 1
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Caniche, cainele-rata, pudel
Grupa: Non-sportiv
Talie: mare
Greutate: 20-29 Kg
Inaltime: 38-53 cm
Culoare: :culori solide, cum ar fi argint, crem, gri, albastru, negru, alb, caisa, roşu, cafe-au-lait si maro.

(3 / 4 voturi)

Descriere

Pudelul a fost iniţial dezvoltat pentru a fi un caine de apa care prelua păsări de joc. Favorizat atat de regalitatea cat şi de ţigani, aceasta rasa a fost capabila să stăpânească multe sarcini şi meserii şi să menţină o reputaţie de campion.Un simbol al elegantei si al luxului opulent, pudelul este asociat cu Franta, dar multe tari si-au cerut drepturile asupra apartenentei rasei. Disponibil in trei varietati de talie si in culori diverse, exista un pudel pentru toate gusturile.

Temperament

Pudelul este o rasa agila, atletica si gratioasa. Este considerata a fi una dintre rasele cele mai intuitive, atente şi inteligente. Plin de viaţă şi jucăuş, au un simt al umorului extraordinar si o dragoste adevarata pentru vieta. Pudelii sunt o rasa de distincţie, eleganţă şi demnitate.
Una dintre cele mai populare rase din lume, Pudelul este loial şi profund devotat proprietarului si familie lui. Ei prospera în compania omului si sunt extrem de sensibili la starea de spirit şi emoţiile familiei. Pudel-ul poate deveni prea ataşat de un membru al familiei şi suferă de anxietate. Soiurile standard şi miniatură sunt de obicei mai mult un soi de jucărie, cu tentinta de a fi nevrotici. Tipul standard poate creste bine intr-o casa cu copii si alte animale de companie. Soiurile pitic si de jucarie sunt cele mai potrivite pentru familiile cu copii mai mari si atenti. Pudel-ul este rezervat cu strainii si este un caine de paza bun. Aceasta rasa are tendinta de a latra excesiv.

Ingrijire

Pudel-ul necesita ingrijire intensa. Blana pudelului este ondulata, carliontata si deasa cu o textura lanoasa, fina care necesita o ingrijire zilnica. Exista patru tipuri de tunsori si frezuri la pudeli. Cea mai frecventa tunsoare este tunsoarea pentru "catelus" (puppy cut), care se poate realiza la toate categoriile de varsta. O alta tunsoare este cea "sportiva" pentru cainii pudelii activi. Pentru expozitiile canine, tunsorile "english saddle" sau "continentala" sunt, in general, executate. Spalatul trebuie efectuat numai atunci când este necesar, folosind o samponare usoara. Periajul zilnic este foarte recomandat pentru a preveni cojitele si caltii. Este important ca dintii pudelului şi urechile sa fie verificate şi curăţate frecvent. Aceasta rasa este predispus la cataracta, alergii, afectiuni ale pielii, diabet, epilepsie si bolile de inima.

Dresaj

Foarte usor de dresat şi dornic de invatare. Pudelul necesită socializare timpurie si dresaj. Cu natura lor sensibila ei nu raspund la metodele dure. Pudelul se dreseaza cel mai bine cu corectitudine, fermitate, respect, răbdare şi coerenţa. Ei excelează la trucuri de învăţare, inclusiv agilitate, preluarea, ascultare şi competitie.

Activitate

Pudel-ul se bucură de înot, sesiuni de joc in familie şi plimbări. Pudelii traiesc bine într-un apartament cu condiţia ca acesta sa fie suficient plimbat si stimulat pentru a ajuta la reducerea tendinţei lor de a latra excesiv şi pentru a le mentine apt fizicul

Durata medie de viata a pudelilor standard este de 14-16 ani, in timp ce cea a pudelilor pitici si a celor de jucarie este de 15-18 ani


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu