Happy Dogs » » »
Terrier Australian

Terrier Australian

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Australian Terrier; Aussie
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 5-6 Kg
Inaltime: 25-28 cm
Culoare: : albastrui cu cafeniu, nisipiu simplu sau rosie.

(1 / 1 voturi)

Descriere

Este utilizat pentru a tine sub control populatiile de rozatoare din adaposturile de oi, mine si de-a lungul cursurilor de apa. Ei sunt, de asemenea, folositi pentru a pastori oile, devenind caini de paza. Se crede ca Terrier-ul Australian a fost creat prin imperecherea terrier-ilor cu blana aspra care au venit din Anglia cu terrier-ii locali cu blana aspra. Alte rase britanice, cum ar fi Skye Terrier-ul, Cairn Terrier-ul si Yorkshire Terrier-ul, au fost utilizate si in cele din urma a luat nastere Terrier-ul Australian.
Acesta a fost primul caine australian autohton recunoscut si etalat in expozitiile canine din Australia. De-a lungul anilor, in urma programelor de selectie a rezultat un caine neinfricat si viguros, care se adapteaza atat vietii urbane, cat si celei rurale.

Temperament

Terrier-ul Australian este un caine mititel, afectuos si jucaus. In general, sunt companioni loiali familiilor lor, dar pot fi rezervati cu strainii. Terrier-ul Australian este un caine activ caruia ii face placere sa fugareasca micile animalute (iepuri, veverite si alte rozatoare). Agil, curios si sigur pe el, Terrier-ul Australian are simturile mirosului si vazului foarte ascutite, motiv pentru care poate fi un caine de paza bun. Nu-si doreste nimic altceva decat sa-si multumeasca stapanul si este mult mai usor de educat pentru a fi supus si ascultator decat multi alti terrieri. Terrier-ului Australian ii place sa latre.
Terrier-ul Australian este un caine excelent pentru familiile active. Are multa energie si trebuie sa fie mentinut activ si stimulat din punct de vedere mental. Terrier-ul Australian este un bun companion pentru copii daca este familiarizat cu acestia de la o varsta frageda. Sunt, de asemenea, buni companioni si pentru persoanele in varsta. Acest terrier este foarte protector cu membri familiei sale si va latra atunci cand se apropie vreun strain.

Ingrijire

Terrier-ul Australian este un caine mititel, compact si cu picioarele scurte.
Blanita poate fi albastrui cu cafeniu, nisipiu simplu sau rosie.
Perierea stimuleaza secretia glandelor sebacee ale pielii, conferindu-i blanii un luciu fara prea mari eforturi. Parul din jurul ochilor si cel din urechi va fi trimat daca este cazul. Unghiutele trebuie sa fie scurtate periodic. Terrier-ul Australian naparleste putin sau chiar deloc.
Terrier-ul Australian este o rasa robusta si rezistenta cu putine sensibilitati de ordin medical

Dresaj

Terrier-ul Australian este usor de dresat, putand excela in obedienta, luarea urmei, agilitate si efectuarea de trucuri. Daca ar fi sa-l comparam cu alti terrier-i, terrier-ul australian este mai usor de educat.

Activitate

Terrier-ul Australian poate trai fericit intr-un apartament atata timp cat este scos la plimbari zilnice, el fiind destul de activ in interiorul caminului astfel incat sa nu-i fie necesara o curte. Aceasta rasa poate convietui cu alte animalute, dar este foarte probabil sa fugareasca micile creaturi, inclusiv pisicile familiei si poate avea unele inclinatii de a domina alti caini.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu