Pumi

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Altele
Talie: medie
Greutate: Mascul: 10-15; Femela: 8-12 Kg
Inaltime: Mascul: 41-46; Femela: 38-43 cm
Culoare: : gri-argintiu, gri-caramiziu, negru, alb, brun-roscat cu sau fara zone albe (de dorit fara pete).

(1 / 1 voturi)

Descriere

Aceasta rasa s-a format in secolul al XII lea si al XIII lea prin imperecherea exemplarelor de puli unguresc cu caini ciobanesti adusi din Franta si Germania.

Temperament

Este foarte activ, vioi, indraznet, inteligent, cu miros excelent, destul de galagios. Este devotat si afectuos cu familia, dar timid si rezervat cu strainii. Socializat de mic cu copiii se poate intelege cu ei daca nu il tachineaza prea mult, la fel si cu celelalte animale din casa.

Ingrijire

Are nevoie de un periaj saptamanal si mai intens in perioada de naparlire.

Dresaj

Este un caine relativ usor de dresat. Este istet si inteligent si pricepe cu destula usurinta ce i se cere. Fiind un caine galagios, trebuie invatat cand sa taca.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii. Este fericit alaturi de un stapan foarte activ care sa ii dea mereu ceva de facut deoarece este dependent de munca. Locul ideal este o ferma cu animale unde si-ar gasi rostul. Are nevoie de socializare, dresaj, activitate organizata si exercitii.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu