Happy Dogs » » »
Ciobanesc de Pirinei

Ciobanesc de Pirinei

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Pyrenean Shepherd; Berger,
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: 7-14 Kg
Inaltime: Mascul: 39-55; Femela: 38-52 cm
Culoare: : toate nuantele de negru si arlechin.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Rasa franceza foarte veche care se presupune ca descinde din micul terrier tibetan adus in zona de popoarele migratoare. Multi cred ca a crescut impreuna cu masivul caine din muntii Pirinei, care descinde din cainii tibetan Moloss. A devenit mai cunoscut datorita folosirii sale de catre soldati in timpul primului razboi mondial. A fost recunoscut in 1926. Este raspandit in Franta si Italia.

Temperament

Este un caine inteligent, activ, energic, vigilent, rapid, atent si mereu in garda. Este atasat si credincios stapanului si familiei acestuia inclusiv copiii pe care ii accepta. Este suspicios si neincrezator cu strainii. Daca a fost socializat de mic se intelege bine cu alti caini si alte animale.

Ingrijire

Nu are nevoie de ingrijire foarte multa. Este suficient un periaj saptamanal. Se taie regulat parul in exces din urechi.

Dresaj

Se dreseaza usor, are nevoie de un dresaj consecvent fara a fi prea dur. Pot fi antrenati pentru salvarea persoanelor facand fata la aceasta activitate. Le plac activitati de genul flyball sau agilitate.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii caruia ii place viata in aer liber alaturi de un stapan activ cu experienta in cresterea cainilor.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu