Shih Tzu

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 4 - 7 Kg
Inaltime: 20 - 28 cm
Culoare: : orice culoare sau combinatii de culori

(3 / 3 voturi)

Descriere

Shih Tzu este adesea menţionat ca "leul mic". Ei au originea în Tibet, dar sunt mai asociati cu China deoarece aici au fost extrem de venerati ca animal de companie la palat şi companion preţuit. Aceasta rasa de caini beneficia de atata consideratie din partea chinezilor incat multi ani de cand acestia incepusera schimburile comerciale cu vestul, au refuzat sa-i vanda sau sa-i ofere la schimb. Shih Tzu este o rasa activa, fericita şi afectuoasa.

Temperament

Shih Tzu este mic, robust, şi inteligent. Ei au o postură nobila şi mândra ce provine din originea lor aristocratica. Una dintre caracteristicile cele mai apreciate este ochiul, care emană căldură şi o calitate asemanatoare omului. Shih Tzu este rasa cel mai puţin delicată dintre rasele jucărie.
Shih Tzu este în primul rând un companion. Aceasta rasa se impaca foarte bine cu copii mai mari şi alte animale de companie. Sunt caini de paza excelenti. Nu suporta sa fie separati de proprietarii lor şi pot deveni distructivi daca sunt lasati singuri pentru perioade lungi de timp. Acestia sunt docili şi liniştiti dar le place si sa se joace. Shih Tzu poate fi incapatanat uneori, se aşteaptă să fie tratat regeste şi sa fie rasfatati.

Ingrijire

La Shih tzu blana este, in mod natural, lunga si deasa, necesitand o ingrijire periodica. Parul de la nivelul fetei este, in general, prins cu ajutorul unei agrafe sau a unui elastic de par in varful capului sub forma unui mot. Pentru a diminua necesitatea unei perieri zilnice, unele persoane le trimeaza parul similar terrier-ilor. Shih tzu poate avea blana de orice culoare sau combinatii de culori.
Shih Tzu necesita ingrijire intensive. Ei au nevoie de periaj zilnic pentru a preveni nodurile, incurcaturile şi cojitele. Ei au nevoie sa fie spalati lunar. Nu sunt potriviti pentru climat umed. Este important aiba mereu ochii şi urechile curăţate, ochii lor sunt deosebit de sensibili.hih tzu este o rasa care naparleste putin sau aproape deloc.
Shih tzu are tendinta de a fornai si de a sforai si nu tolereaza bine caldurile excesive.

Dresaj

Dresajul de baza la Shih tzu este recomandat pentru a-l face un membru al familiei placut si supus. Shih tzu nu este, in mod uzual, dresat pentru a efectua activitati si se descurca cel mai bine in a fi un animalut de casa afectuos.

Activitate

Shih Tzu se bucură la plimbările scurte pe zi sau sesiunile energice de jocuri in interior. Ei sunt foarte potriviti pentru un apartament. Cu toate acestea, le place să se joace afara asa ca, o curte mica este ideala.
Durata medie de viata a unui caine din rasa Shih tzu-ului este de 14-16 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu
: :
:
Introduceti literele din imagine:

diana - Postat la: 06-04-2012 16:37
Buna ziua, ce pret au catelusii?si dc aveti bicolor mascul
Cri - Postat la: 09-04-2012 11:12
@ diana. Sunt 10 anunturi de vanzari catelusi si 2 crescatori, daca sunteti interesata de achizitionarea unui pui, cel mai bine luati legatura direct cu cei care vand, cu un click pe casutele de mai sus! Noi nu vindem pui, intrati pe anunturi!
Cosmin - Postat la: 16-02-2013 16:49
Am un Shi tzu si cam musca. Cand vreu sal iau in brate uneori incepe sa marie si musca dar nu tot timpu sau cadn vreu sa ma uit la labuta sa vad ca uneori se mai linge si da cu gura adica musca. Ce as putea face?
eugen - Postat la: 22-02-2013 16:46
la cat timp le da ochisori dupa nastere.
Catalin - Postat la: 13-07-2015 17:54
Cat costa un Shih-Tzu, catalusi de talie mica femela.