Skye Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 8 - 9 Kg
Inaltime: Mascul: 25; Femela: 24 cm
Culoare: : negri, gri, maronii, galbui, crem

Descriere

umele sau vine de la insula Skye, cea mai mare insula din Inner Habrides de langa coasta Scotiei. Legenda spune ca o corabie spanioala a naufragiat langa aceasta insula si singurul supravietuitor a fost un caine Maltez care, ajungand pe tarm, a fost luat si crescut de localnici. Dupa mai multe incrucisari cu Terrierul Scotian si Dandie Dinmont Terrier au rezultat expemplarele actuale.

Temperament

Este un caine curajos si activ afara, dar calm, linistit in casa, inteligent, serios. Este loial familiei si atasat mai ales de o persoana. Accepta copiii, mai ales daca nu sunt necajiti de catre acestia. Daca au fost socializati de mici nu vor avea probleme cand vor fi mari cu alte animale si cu alti caini, chiar daca unele exemplare au uneori o atitudine dominanta fata de alti caini. Este in general rezervat cu strainii.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata, pieptanata saptamanal pentru a o pastra in stare buna. Parul are carare de-a lungul spatelui. Trebuie taiat parul crescut in exces in urechi si intre pernutele de la picioare.

Dresaj

Dresajul trebuie sa fie consecvent, corect, echilibrat, ferm fara a fi sever sau dur, chiar permitand putina initiativa din partea cainelui. Ii plac plimbarile lungi in locuri diverse .

Activitate

Acest caine se poate adapta atat la viata in aer liber, cat si la viata intr-un apartament alaturi de un stapan nu prea activ, dar cu experienta in cresterea cainilor.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu