Happy Dogs » » »
Soft Coated Wheaten Terrier

Soft Coated Wheaten Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: medie
Greutate: Mascul: 16-20; Femela: 14-18 Kg
Inaltime: Mascul: 46-51 Femela: 43-48 cm
Culoare: : pui se nasc negri dar pe masura ce cresc blana se deschide pana la auri, argintiu, rosu deschis

(4 / 1 voturi)

Descriere

Originar din Irlanda, aceasta rasa a fost folosita la ferme ca un caine bul la toate. Ei au fost criminalii paraziţilor, câini de pază, păstorii de ovine şi bovine, vânători pe uscat şi în apă şi un factor de descurajare pentru hoti. Pana in 1932 aceasta rasa aproape a dispărut, dar au fost salvate de la dispariţie de către crescator Patrick Blake. Soft Coated Wheaten Terrier-ul este foarte inteligent şi extrem de versatil.
Soft Coated Wheaten Terrier-ul este de talie mijlocie, compact, agil şi puternic, rezistent si vesel. Aceasta rasa este mult mai stabilă decât majoritatea terrier.

Temperament

Un terrier fericit, bine-echilibrat , prietenos şi profund devotat familiei lor. Se intelege bine cu copii mai mari şi cu câinii cu care a crescut. Aceasta rasa nu este potrivita pentru casele cu pisici sau alte animale mici. Soft Coated Wheaten Terrier-ul necesită o mare cantitate de efort şi de angajament şi nu este recomandat pentru posesorii neexperimentati .Aceasta rasa rareori latra, cu toate acestea, din cauza dimensiunii lor este un caine excelent de ppaza. Sunt foarte sensibili şi reflectă starea de spirit a celor din jurul lor.

Ingrijire

Necesită periere zilnica, trebuie tuns la salon de 4-6 ori pe an. Professional tundere este nevoie de patru - şase ori pe an. Este important să curăţaţi şi să verificaţi ochii si urechile frecvent. Soft Coated Wheaten Terrier-ul este predispus la alergii la purici, boala Addison, PLN, şi PLE. Nu le place sa traiasca intr-un climat cald.

Dresaj

Este de obicei independent şi încăpăţânat şi necesită un proprietar dominant. Cu toate acestea invata rapid si sunt dornici sa le faca pe plac stapanilor. Socializarea timpurie si ascultare de bază sunt recomandate. Este utilizat cu mare succes ca un câine de terapie.

Activitate

Atletic şi energic, Soft Coated Wheaten Terrier se bucură de numeroase activităţi de familie, cum ar fi drumeţiile, sesiunile de joc şi plimbările. O curte bine ingradita unde pot zburda şi alerga este ideala. Ei vor trai bine intr-un apartament cu condiţia sa primeasca o cantitate mare de atenţie şi de stimulare.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu