Happy Dogs » » »
Spinone Italiano

Spinone Italiano

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Italian Spinone
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: 28 - 37 Kg
Inaltime: 58 -70 cm
Culoare: alb complet, alb cu pete portocalii, alb cu pete maro sau maro-roscat amestecat cu alb si negru - cu sau fara pete mari cafenii.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Spinone Italiano este o rasa foarte veche a carei origine nu este foarte clara. Se presupune ca ar fi cunoscuta inaintea erei crestine; unii sustin ca ar fi originara din Rusia, iar altii ii atribuie ca tara de bastina Piemontul, de unde a emigrat in Franta si ar fi devenit stramosul griffonilor francezi. Aceasta ultima opinie ar fi confirmata prin existenta unui tablou de Mantegna, aflat la Palatul ducal din Mantua, unde este reprezentat un caine foarte asemanator cu Griffonul Italian. Tara in care este inregistrat: Italia

Este un caine de talie mare, puternic, robust. Craniul este usor bombat, botul destul de lung si putin rotunjit. Ochii sunt mari, de culoare maro-galbui. Urechile sunt triunghiulare, lungi si lasate. Coada este taiata la 20 cm si tinuta orizontal sau in jos. Blana este de lungime medie, aspra, groasa, sarmoasa si neteda sau usor ondulata. Parul este mai lung la sprincene, bot unde formeaza mustati si barba.

Temperament

Este inteligent, ascultator, usor de dresat, devotat stapanului, jucaus si vesel cu copiii, dar rezervat si galagios cu strainii. Se intelege bine cu cainii din rasa lui si cu alte animale din gospodarie. Cu simtul olfactiv bine dezvoltat, este un bun caine de aret si excelent aportor. Foarte bun inotator, rezistent la intemperii, este folosit la orice fel de vanatoare: vaneaza in mlastini, in paduri si desisuri, in terenuri stancoase. Este si un bun caine de insotire.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata ocazional cu o perie aspra. Se va indeparta parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare.

Dresaj

Este un caine ascultator si vrea sa-si multumeasca stapanul, chiar daca uneori este incapatanat. Cu un dresaj ferm, consecvent, variat, fara a fi dur sau sever se pot obtine rezultate minime, dar satisfacatoare. Trebuie socializati si dresati de mici.

Activitate

Este un caine cu un nivel destul de ridicat de activitate. Este recomandat persoanelor active care isi pot face timp liber pentru a se ocupa de caine sa-l scoata la plimbari lungi, sa inoate, sa alerge pe langa o bicicleta sau liber in padure sau camp deschis. Daca simte mirosul vanatului poate pleca de langa stapan. Are nevoie de dresaj si socializare.
Nu sunt potriviti pentru viata la apartament.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu