Sussex Spaniel

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: medie
Greutate: 18-20 Kg
Inaltime: 38-41 cm
Culoare: : auriu-stralucitor cu nuante de roscat.

Descriere

Prin 1800, cainele facea parte din imensa amestecatura pe care o reprezentau spanielii. Lucrurile au inceput sa stea altfel din momentul in care un anume Fuller, proprietar al unei canise mari, a inceput sa se preocupe de aproape de dezvoltarea acestei rase speciale de Spaniel. Pana in 1850, el a lucrat asiduu, producand aproximativ 50 de exemplare de Sussex Spaniel, dar de aici a inceput decaderea, dupa primul razboi mondial ajungandu-se in situatia in care se credea ca mai exista doar cinci caini in toata lumea din aceasta rasa. Din fericire, au fost destui care au apreciat calitatile acestei rase, incercand cu disperare sa mentina existenta sa, ceea ce s-a si intamplat. De exemplu, o anume doamna Freer, care si-a dedicat toata viata salvarii acestei rase. In ciuda tuturor eforturilor realizate, numarul exemplarelor inregistrate astazi, in fiecare an, este de 60-100, departe de asteptarile iubitorilor acestei rase.

Temperament

Cainii acestei rase sunt, in general, foarte veseli si adaptabili, desi uneori exista si exceptii. Sunt foarte buni ca animale de casa, desi uneori trebuie socializati de timpuriu, pentru ca altfel veti avea probleme cu el, atat in ceea ce priveste animalele straine, cat si persoane care nu apartin de casa. Trebuie acomodati pe rand cu masina pe care o aveti, cu copii, cu absolut tot ceea ce va interveni in viata lui. Sunt caini de vanatoare, asa ca vor fi in cea mai mare parte interesati de asta, deci antrenamentele cand sunt tineri nu trebuie evitate. Caracterul sau va depinde mereu de antrenamentele oferite, astfel ca acesta va trebui sa fie temeinic si oferit cu mare rabdare, pentru ca sunt caini care invata mai greu, uneori dovedind o incapatanare deosebita.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat, iar daca este necesar parul imbatranit va fi inlaturat prin trimare. Se va indeparta parul crescut in exces intre pernutele de la picioare si din urechi.

Dresaj

Sussex Spaniel nu necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste numarul de ore de antrenament. Cu toate acestea, a sta afara pana la doua ore pe zi ar fi programul perfect pentru el, cu specificatia faptului ca nu trebuie fortati foarte mult atunci cand sunt mici, pentru ca se pot plictisi repede. In ceea ce priveste dresajul, trebuie inceput de timpuriu, pentru ca sunt in general incapatanati si invata mai greu, stapanul unui Sussex Spaniel avand nevoie si de foarte mare rabdare cu el.

Activitate

Este un caine care se adapteaza la conditiile oferite, in aer liber sau intr-un apartament cu conditia sa i se asigure miscarea fizica de care are nevoie zilnic. Ii plac plimbarile lungi, ii place sa zburde, sa alerge, sa inoate sau sa faca aport. Daca simte un miros interesant isi va urma instinctul de vanator. Are un nivel de activitate moderat.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu