Weimaraner

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: 32-39 Kg
Inaltime: Mascul: 64-69; Femela: 58-64 cm
Culoare: : gri-argintiu si gri-crema (gri deschis)

(3 / 2 voturi)

Descriere

Aceasta rasa a fost creata la curtea ducelui K.A. de Weimar in jurul anului 1810 prin imperecherea Bracului german cu par scurt cu Bloodhound si ogari francezi. La inceput a fost crescut si folosit la vanatoare de nobilimea germana dar mai tarziu s-a raspandit in intreaga Germanie si dupa 1930 si in SUA. La inceput a fost folosit pentru vanatoarea de animale mari, iar cand numarul acestora s-a redus a inceput sa vaneze pasari.
Weimaranerul face parte din Grupa a VII-a a cainilor pontatori continentali de tip "Braque" conform FCI si este cea care se ia in considerare in tara noastra.

Temperament

Este un caine inteligent, energic, muncitor, prietenos, cu o rezistenta fizica mare, vigilent, uneori incapatanat. Este ascultator si devotat stapanului, protector si prietenos cu copiii, vigilent si precaut cu strainii. Socializat de mic cu alti caini si alte animale nu va avea probleme.

Ingrijire

La varietatea cu par scurt un periaj ocazional cu o perie de cauciuc este suficient. La varietatea cu par lung periajul si pieptanatul trebuie facute in mod regulat.

Dresaj

Are nevoie de socializare si dresaj. Dresajul trebuie sa fie ferm si consecvent caci are unele tendinte de a face cum vrea el, dar este dornic de a face pe plac stapanului si nu va fi foarte greu de dresat.

Activitate

Este un caine cu un nivel ridicat de activitate caruia ii place sa faca multa miscare si sa aiba ocupatie permanent. Este recomandat persoanelor active si care isi pot face timp pentru caine. Are veleitati pentru sporturi canine, ii place sa inoate, sa alerge in spatiu deschis, sa faca aport, sa faca plimbari lungi.
Daca nu e socializat foarte mult, automat devine agresiv si foarte distructiv!

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu