Whippet

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Vanatoare
Talie: medie
Greutate: 9-18 Kg
Inaltime: Mascul: 48-56; Femela: 46-53 cm
Culoare: : alb vargat cu pete galbene, negru, negru cu alb, albastru deschis, roscat amestecat cu alb si negru sau bej cu masca inchisa la culoare.

(4 / 1 voturi)

Descriere

Whippet-ii sunt originari din Nordul Angliei, inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Se crede ca Whippet-ii au fost creati prin incrucisarea ogarilor cu terrier-ii si/sau ogarii italieni. Initial, apartinand si fiind crescuti de catre mineri si muncitorii uzinelor, Whippet-ul este, de asemenea, cunoscut si sub denumirea de „calul de curse al saracilor”. Se spune ca muncitorii isi pretuiau cainii mai mult decat orice. Se stie ca Whippet-ii dormeau in patul stapanului si mancau mai bine decat copiii stapanului. Rasa era, de asemenea, utilizata la vanarea animalelor mici.
Whippet-ii au inceput ca castige popularitate in Statele Unite la sfarsitul anilor 1800. Ei au fost recunoscuti de catre American Kennel Club in 1888, si au devenit rapid unul dintre cei mai populari sighthounds in ringul de expozitie. Datorita naturii sale complete si finisate, au castigat popularitate ca animale de companie, de casa.
Numele sau deriva de la expresia „whip it” care inseamna a se misca repede. Whippet-ul este un remarcabil alergator de curse pe distante scurte atingand o viteza de peste 60 km/h in cateva secunde.
Talente: vanatoarea, reperarea (luarea urmei vanatului), agilitatea, cursele.

Temperament

Whippet-ii sunt linistiti, retrasi, loiali si afectuosi. Sunt prietenosi cu alte animalute si devin foarte atasati de stapanii lor. Puii de Whippet sunt cunoscuti ca fiind sacaietori. Dresarea la o varsta timpurie este recomandata.
Aceasta rasa nu trebuie suprasolicitata, pentru ca este extrem de sensibila, atat din punct de vedere fizic, cat si mental.
Este usor de calatorit cu ei, fiind usor adaptabili unor diverse circumstante.
Whippet-ul este un sportiv nativ, neintrecut de nici o alta rasa in abilitatea sa de a alerga pana la o viteza extrema si de a coti cand la stanga, cand la dreapta cu o dexteritate fara pereche.

Ingrijire

Blana acestui caine are nevoie de un periaj sau pieptanat ocazional cu o manusa pentru a-i pastra stralucirea.
Sunt curati si, in principiu, nu emana mirosuri specifice.

Dresaj

Cu un dresaj ferm, consecvent, variat, alternand cu jocuri si alergari, cu un ton bland, prietenos se pot obtine rezultate satisfacatoare.

Activitate

Este un caine care se poate acomoda conditiilor de viata oferite, dar sa se tina cont ca simte nevoia de multa miscare si de aceea se simte mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Ii place sa alerge in camp, in padure dar nu trebuie uitat ca, instinctul lui de vanator este puternic si in locurile publice nu trebuie lasat fara lesa.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu