Happy Dogs » » »
Airedale Terrier

Airedale Terrier

Canise: 3 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mare
Greutate: 20 Kg
Inaltime: 58 cm
Culoare: : pe spinare, ceafa si partea superioara a cozii , neagra sau cenusie, iar toate celelalte parti ale corpului sunt cafenii, aramii.

(2 / 3 voturi)

Descriere

O rasa foarte placuta, Airedale Terrier este protector, curajos, şi afectuos. Are nevoie de dragoste si atentie. O rasa bătăuşa, Airedale Terrier ar trebui să înceapă dresajul de supunere la o vârstă fragedă, pentru a evita problemele de poziţie dominantă şi pentru a fi un caine bine manierat.

Temperament

Este un caine deschis, increzator, prietenos, curajos si inteligent, totdeauna atent, fara agresivitate, dar neinfricat.
Protector dar dulce, aceasta rasa nu este recomandata pentru familiile neexperimentate. Este nevoie de un stapan ferm care sa-l dreseze de mic.
Cu un dresaj adecvat si rabdare, Airedale Terrierii vor fi companioni buni pentru copiii mai mari, nefiind recomandat totusi a se lasa copii mici nesupravegheati in compania cainelui. Este de preferat sa se ceara sfatul unui dresor, atunci cand le facesti cunostinta copilului si cainelui. Este forte important ca , cainele sa isi cunoasca locul in ierarhie si sa stie ca este inferior, nu trebuie sa domine.
Airedale Terrier este foarte loial şi poate fi o bucurie la propriu, dar poate fi dificil uneori. Formarea corespunzătoare este o necesitate. O rasa inteligenta, Airedale Terrier ar trebui să aibă un proprietar experimentat. Acest caine iubeşte să fugareasca animalele mici dar se poate intelege în mod excepţional cu pisicile şi câini daca a fost socializat corespunzator.

Ingrijire

Parul trebuie sa fie des, aspru, sarmos, dar nu atat de lung incat sa dea aspect zburlit, sa stea strans pe corp, acoperind trunchiul si membrele. Parul de acoperire este dur si sarmos iar subparul este mai scurt si mai moale. Parul cel mai aspru este creponat sau usor ondulat. Un par buclat sau moale este nedorit. Roba acestui caine are culoarea pe spinare, ceafa si partea superioara a cozii , neagra sau cenusie, iar toate celelalte parti ale corpului sunt cafenii, aramii.
Parul mort trebuie smuls de cel putin 2 ori pe an. Barba trebuie spalata regulat.

Dresaj

Ca si in cazul altor rase, este necesar ca Airedale Terrierul sa fie socializat de la varste cat mai fragede. Socializarea va fi baza pentru dresajul ulterior care il vor face un caine supus si un companion fericit, prin cresterea increderii pe care o are in stapan. Airedale Terrierii au tendinsta de a deveni caini agresivi, de aceea, primii pasi in socializare si supunere sunt obligatorii. Cainele trebuie sa isi respecte stapanul, dar in acelasi timp, acesta trebuie sa isi respecte cainele. Astfel, puiul are nevoie de un set de reguli dupa care sa traiasca si pe care sa le respecte.
Acesti caini nu raspund bine dresajului brutal. Ei trebuie facuti sa inteleaga ce se vrea de la ei, cu rabdare obtinandu-se astfel cei mai buni companioni.
In dresajul Airedale terier-ului trebuie sa fiti foarte flexibili, au nevoie pur si simplu de mai multa ingeniozitate si de antrenori mai rabdatori.

Activitate

Airedale Terrier ar trebui să aibă disponibila o curte de dimensiuni cel putin medie . O rasă foarte activă, acest caine iubeşte să înoate, sa alerge şi să se joace aşa ca aceasta rasa are nevoie de mult exerciţiu. Nu este recomandat pentru un apartament deoarece sunt foarte activi în interior şi poate deveni un tiran, dacă nu suficient de obositi.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu