Happy Dogs » » »
Norwegian lundehund

Norwegian lundehund

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Norks Lundehund, Puffin dog
Grupa: Non-sportiv
Talie: mica
Greutate: 6-7kg
Inaltime: 32 - 38 cm
Culoare: roscat cu alb

Descriere

Dupa un specialist aceasta rasa are caracteristicile specifice cainilor primitivi si care nu se regasesc la cainii domestici. Este o rasa foarte veche si era folosita la vanatoarea de pinguini care isi fac cuiburile pe stanci. O epidemie de pesta canina din 1940 a omorat aproape toate exemplarele, dar cu cei putini ramasi si cu efortul iubitorilor aceastei rase s-a reusit revitalizarea ei. Este singurul caine domestic care:

-poate sa-si plieze total urechile pentru a nu-i intra pamant cand se strecoara prin crevasele stancoase.
-are sase degete si opt pernute fata de cinci degete si sase pernute cat au alti caini care ii permit sa se prinda mai bine de stanci.
-are clavicula ca omul, care ii permite sa intinda picioarele anterioare in lateral si poate sa-si indoie capul pe spate.
-are acelasi tip de maxilar ca si Cainele Varanger alte carui ramasite fosilizate, vechi de peste 5000 ani au fost descoperite in Rusia (are cate un dinte mai multe pentru fiecare parte a maxilarului fata de ceilalti caini).

Temperament

Este un caine vioi, vesel, istet, inteligent, independent, uneori dominanti, destul de vicleni si care latra putin. Este devotat familiei dar precaut cu strainii. Se intelege bine cu alti caini dar trebuie socializat de mic cu alte animale din casa deoarece instinctele lui de vanator sunt destul de puternice.

Ingrijire

Este un caine relativ mic, mai mult lung decat inalt, cu un cap proportional cu corpul de forma conica, cu bot de lungime medie si nas negru. Ochii sunt potriviti ca marime, ovali si de culoare inchisa. Urechile sunt triunghiulare, ascutite, medii spre mari ca marime si ridicate. Coada este potrivit de lunga, bine imbracata in par si tinuta pe spate. Blana este dubla cu un strat exterior foarte moale din par scurt, des, de culoare roscat cu alb, cu coama in jurul gatului si zone albe pe picioare, piept, abdoment si fata. Pot avea si peri cenusii care au varful negru.
Blana acestui caine nu necesita periaj mai des decat in perioada de naparlire. Trebuie consultat un specialist privind hrana cainelui deoarece din organismul lui lipseste o enzima esentiala pentru digestia hranei.

Dresaj

Trebuie sa fie dresat de o persoana cu experienta deoarece este un caine independent. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent si variat pentru a nu se plictisi. Are un nivel meidu de activitate si se multumeste cu plimbari zilnice si joaca in curte.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperiii. Se simte cel mai bine in aer liber intr-un climat mai rece langa un stapan iubitor si care sa faca fata financiar problemelor de sanatate la care este predispus cainele din acesta rasa. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu
: :
:
Introduceti literele din imagine: