Happy Dogs » » »
Finnish Lapphund

Finnish Lapphund

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Lapphund finlandez;Finsk Lapphund; Lapinkoira; Suomenlapinkoira
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: 13-20kg
Inaltime: 40-52cm
Culoare: orice culoare atat timp cat in combinatie este o culoare care domina

Descriere

Lapphundul finlandez si cel suedez sunt rase foarte vechi cu origini comune. Au fost crescuti si dezvoltati de catre poporul scandinav, Sami. Au fost folositi pentru paza turmelor de reni si pentru vanatorea.

Temperament

Este un caine inteligent, activ, energic, prietenos, ii place sa latre, uneori poate fi incapatanat. Este devotat stapanului, iubitor si tolerant cu copiii. Anunta prin latrat strainii dar nu este un pericol pentru ei. Este sociabil cu alti caini si cu alte animale.

Ingrijire

Este un caine de talie medie, aspect patratos. Capul este lat, trapezoidal cu un bot conic, scurt, asemanator cu al vulpii. Ochii sunt de marime medie si de culoare caprui. Urechile sunt mici, departate, triunghiulare, ascutite si ridicate. Coada stufoasa este tinuta pe spate. Blana este dubla cu un strat interior scurt, moale, des si un strat exterior format din par des, lung, tare. Blana este mai lunga pe gat, partea posterioara a picioarelor si coada. Poate fi orice culoare atat timp cat in combinatie este o culoare care domina.
Se va peria blana in perioada de naparlire pentru a indeparta parul mort si desprins.

Dresaj

Este un caine care se dreseaza usor si cu placere pentru ca este inteligent si dornic sa invete.Cu un dresaj consecvent, bland si variat se pot obtine rezultate foarte bune, participand chiar la concursuri de agilitate si flyball.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii si se simte mai bine in aer liber, intr-un climat mai rece alaturi de o familie iubitoare si activa. Ii place miscarea si se va bucura de plimbari lungi . Nu fuge de langa stapan.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu