Happy Dogs » » »
Ciobanesc Belgian Tervueren

Ciobanesc Belgian Tervueren

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Belgian Tervuren
Grupa: De turma
Talie: mare
Greutate: 27-29 Kg
Inaltime: Mascul: 61-66; Femela: 56-61 cm
Culoare: auriu intens catre mahon rosiatic cu acoperire neagra, masca si urechi

(2 / 2 voturi)

Descriere

Ciobanescul belgian Tervuren este o rasa de paza impunatoare si foarte constiincioasa, cu un puternic instinct protectiv si teritorial. Aceasta rasa exceleaza ca si caine politist, in operatiunile de cautare si salvare, in detecarea narcoticelor, bombelor si de asemenea, este un protector innascut. Ciobanescul belgian Tervuren este utilizat ca si caine insotitor al persoanelor cu disabililitati, al celor in etate sau al altor persoane bolnave. Desi nu este o rasa de caini adresata oricarei persoane, socializat si dresat corespunzator, acest caine extrem de energic va va fi cel mai bun prieten sau un membru indragit al familiei.
Ciobanescul belgian Tervueren este un caine uscativ, bine imbracat in musculatura, cu un corp patratos, frumos proportionat. La prima vedere, el seamana foarte bine cu ciobanescul german. Ochii mici, migdalati si caprui au o expresie alerta si intrebatoare. Urechile sunt triunghiulare (similare unui triunghi echilateral) si purtate ridicat, iar botul este conic, dar nu ascutit. Craniul este plat si paralel cu planul botului. Toracele nu este nici lat si nici ingust, dar este adanc, ajungand pana la nivelul regiunii cotului. Membrele anterioare sunt foarte drepte si paralele intre ele, cu labe rotunde asemanatoare celor de pisica. Membrele posterioare sunt musculoase, fara a parea butucanoase. Pintenii de la toate cele patru membre trebuie amputati. Coada ciobanescului belgian Tervuren este lunga si stufoasa, ajungand pana la nivelul calcaiului (jaretului).

Blana ciobanescului belgian Tervuren este dreapta, de lungime medie, cu un puf des, formand un guler in jurul gatului. Aceasta rasa se adapteaza usor temperaturilor extreme. Blana sa este castanie pana la mahon cu „vesta” de culoare neagra, acceptandu-se cateva pete albe pe piept, degete si barbie. Parul de pe cap, picioare si fata externa a urechilor este mai scurt. De asemenea, blana sa are tendinta de a se inchide ca nuanta odata cu inaintarea in varsta.

Temperament

Ciobanescul belgian Tervueren este un caine inteligent cu instinct protector nativ care-l ajuta sa exceleze in pastorirea animalelor si in apararea proprietatii. Majoritatea sunt afectuosi si blajini, dar unii pot fi speriosi sau agresivi, mai ales daca nu socializeaza din timp, inca din copilarie. Ciobanescul belgian Tervueren este un caine de paza si protectie excelent.

Ciobanestii belgieni Tervueren tanjesc dupa compania umana, nedezlipindu-se de membri familiilor lor. Ciobanescul belgian Tervueren simte nevoia sa fie considerat un membru al familiei sale si nu sa fie inchis intr-o cusca. Va fi cel mai fericit daca i se acorda timp, atentie, antrenament si companie. Daca este ignorat, ciobanescul belgian Tervueren isi va gasi diferite modalitati de a se intretine, de cele mai multe ori pe cheltuiala dumneavoastra. Aceasta rasa este foarte energica, avand nevoie in permanenta sa i se ofere o sarcina. Ciobanescul belgian Tervueren este un caine extrem de solicitant, avand nevoie de un stapan experimentat. El poate deveni cu usurinta de necontrolat, daca stapanul sau nu se descurca sa-l domine si sa-l educe.
Ciobanescul belgian Tervueren este un companion afectuos si loial, care tanjeste dupa compania umana si dupa o activitate bogata. Unii dintre ei pot fi peste masura de protectori cu membri familiilor lor si sunt mai indicati pentru familiile cu copiii de varste mai mari (adolescenti). Fiind o rasa de caine ciobanesc la origine, ciobanescul belgian Tervueren poate avea tentatia sa stranga copiii la gramada in timpul jocului. El se poate intelege bine si tolereaza alte animalute de casa, daca vor creste alaturi de acestea, dar poate avea tendinta de a haitui micile animalute, unii dintre ei manifestand chiar un caracter agresiv.

Ingrijire

Ciobanescul belgian Tervueren are un par exterior de protectie, drept si de lungime medie si un puf profund des care necesita o periere si o pieptanare zilnica. Parul incalcit care s-ar putea forma va fi indepartat prin tundere si, in special, cel de la nivelul gulerului sau al membrelor. Tot din acest motiv, parul dintre degete si de pe fata interna a pavilionului urechilor va fi scurtat periodic. Aceasta rasa naparleste putin si constant, masculii naparlind masiv o data pe an, iar femelele de aproximativ doua ori pe an.

Dresaj

Ciobanescul belgian Tervueren este un caine inteligent, care necesita atat un dresaj de baza, cat si unul avansat, alaturi de o socializare timpurie. Ciobanescul belgian Tervueren are nevoie de un stapan ferm, consecvent, dar blajin si nu trebuie sa i se permita sa-si domine membri familiei. Aceasta rasa poate fi invatata sa efectueze o multitudine de trucuri si este cea mai fericita cand are ceva de facut.

Activitate

Ciobanescul belgian Tervueren prefera sa creasca intr-o casa cu o curte mare, alaturi de o familie activa, dar se poate adapta si vietii intr-un apartament, daca este scos la plimbari lungi si dese. Este moderat activ in interiorul caminului. Atentie ca ciobanescul belgian Tervueren este un caine extrem de energic, care poate deveni distrugator daca nu beneficiaza de suficienta miscare pentru a-si consuma energia.

Ciobanescul belgian de Tervueren este un caine utilitar, care este obisnuit cu o viata activa in mediul exterior. Din acest motiv are nevoie de mult antrenament. Aceasta rasa prefera climatele mai racoroase, dar se adapteaza cu usurinta si in alte climate. Poate fi crescut si afara, in curte, dar prefera mai degraba sa fie alaturi de membri familiei sale.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu