Border Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 2
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: Mascul: 6-7; Femela: 5-6 Kg
Inaltime: 25-28 cm
Culoare: rosu, gri, galben-pai, cu pete gri, albastru cu maroniu.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Rasa Border Terrier a fost dezvoltat la granita dintre Anglia si Scotia (border=granita) si a primit aceasta denumire in 1880. Pana atunci se numea Coqetdale terrier. Se presupune ca este rezultatul incrucisarilor dintre vechiul Terrier englezesc si Dandie Dinmont Terrier si Bedlington Terrier.Are rezistenta necesara pentru a tine pasul cu ceilalti ogari la o vanatoare si suficient de mic incat sa incapa in vizuina vulpii.

Este un caine de talie mica, robust, cu un corp lung si ingust, puternic. Capul nu seamana cu al altor terrieri ci mai mult cu un cap de vidra, este lat, cu un bot scurt, cu nasul negru cu mustati si barba. Ochii sunt de marime medie, caprui inchisa si umbriti de sprincene bine conturate. Urechile sunt mici, in forma de ā€œVā€, lasate pe jumatate spre fata. Coada este scurta, mai groasa la baza si ascutita la varf, purtata vesel in sus dar nu pe spate. Blana este dubla cu un puf scurt, des si un strat exterior de par gros si sarmos. Poate fi : rosu, gri, galben-pai, cu pete gri, albastru cu maroniu.

Temperament

Border Terrier este un caine inteligent, curajos, activ, vioi, foarte energic si rezistent, uneori putin incapatanat. Este devotat stapanului, afectuos si rabdator cu copiii. Socializat de mic cu alti caini si alte animale din gospodarie nu are probleme.

Ingrijire

Blana acestui caine necesita un periaj saptamanal si chiar trimat o data pe an pentru a indeparta parul in exces. Nu se tunde niciodata.

Dresaj

Este un caine care se dreseaza usor pentru ca este inteligent si invata repede. Dresajul trebuie sa fie consecvent, echilibrat, bland, sa fie facut cu placere. Are o pofta de miscare si de viata deosebita. Ii plac sporturile cum ar fi fly-ball sau concursurile de agilitate.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii care iubeste miscarea si viata in aer liber, dar se poate adapta si la viata in apartament, insa nu va mai fi asa energic si plin de viata chiar daca este scos zinic la plimbare, asa cum este atunci cand se poate misca si alerga permanent, intr-un spatiu vast caci are un nivel ridicat de activitate. Necesita socializare si dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu