Happy Dogs » » »
Caine chinezesc cu mot

Caine chinezesc cu mot

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Chinese Crested;Powderpuff Chinese Crested; Hairless Chinese Crested; Chien Chinois à Crête
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 2-5 Kg
Inaltime: 28-33 cm
Culoare: : any

(1 / 1 voturi)

Descriere

Chinese Crested Dog este o rasa foarte veche, primele informatii despre aceasta rasa le avem din jurul anului 1500 i.Hr.

Chinese Creste Dog este o rasa care se prezinta sub forma a doua varietati, amandoua nascute din aceeasi parinti, cu conditia ca acestia sa fie de varietati diferite, adica un exemplar fara par si unul cu par.

Exemplarele cu par, numite Powderpuff si cele fara par sunt aduse pe lume de aceeasi parinti. Cele cu par au la nastere corpul acoperit in intregime cu blana, in timp ce exemplarele celelalte au numai capul, varful cozii si extremitatile acoperite cu par.

Temperament

Sunt caini timizi cu strainii, dar nu tematori. Sunt foarte atasati de stapani si vor sta lipiti de acestia oriunde s-ar duce. Puii au nevoie de un proces de socializare bine sustinut, altfel devin nelinistiti, chiar depresivi.

Ingrijire

Ambele “modele” au nevoie de ingrijiri speciale in ceea ce priveste curatenia pentru ca sunt dispuse afectiunilor dermatologice. Din aceasta cauza este nevoie de o spalare si o ingrijire regulata a pielii. De asemenea se recomanda protejarea pielii cu o crema speciala impotriva arsurilor solare. Exemplarele cu par au nevoie de toaletarea zilnica a blanii pentru ca aceasta se incurca des.

Dresaj

Fiind o rasa foarte inteligenta, acest caine se descurca bine la dresajul de ascultare.Aceasta rasa poate fi destul de sensibila şi ar trebui să aibă un antrenor blând.Este bun la efectuarea de trucuri.

Activitate

Traieste bine la apartament.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu