Happy Dogs » » »
Cainele Sicilian

Cainele Sicilian

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Cirneco dell Etna
Grupa: Altele
Talie: medie
Greutate: Mascul: 12-14; Femela: 8-12 Kg
Inaltime: Mascul: 46-51; Femela: 42-46 cm
Culoare: : Fawn; with or without white chest markings. White; with or without orange markings.

(1 / 1 voturi)

Descriere

Este o rasa foarte veche. Se pare ca stramosul ar fi cainele faraon adus din Egipt de negustorii fenicieni. Prin incrucisari si selectii repetate intre cainele faraonilor si cainii locali s-au obtinut exemplarele actuale.
Caine cu linie clasica de ogar, cu o satura usoara si de format patrat. Capul este fin, format triunghiular, cu bot lung, subtire, nas de culoarea pielii. Ochii sunt mici, putin ovali, de culoare cenusie. Urechile sunt triunghiulare, destul de mari, purtate drept si rigide. Coada este subtire, lunga si lasata, cu varful intors in repaos si ridicata sus, deasupra spatelui in stare de alerta. Blana are un par scurt, fin, bine lipit de corp si poate avea orice nuanta deCirneco dell rosu, uneori cu o pata alba (foarte rar).

Temperament

Este un caine inteligent, linisit, prietenos. Este foarte afectuos si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, pe straini ii anunta cu un latrat. Este rezervat cu alti caini, dar se intelege bine cu cei din aceeasi rasa. Nu sunt probleme cu animalele din gospodarie, dar cu cele straine vor fi.

Ingrijire

In perioada de naparlire se va peria blana cu o manusa de cauciuc pentru a indeparta firele de par moarte si deprinse.

Dresaj

Este un caine destul de usor de dresat. Dresajul trebuie sa fie bland, consecvent, echilibrat.

Activitate

Cainele din aceasta rasa se simte bine la curte, intr-un spatiu ingradit unde sa poata alerga dupa dorinta, alaturi de o familie activa. Se poate acomoda si intr-un apartament, daca i se asigura zilnic cel putin o ora de miscare, alergat langa bicicleta. Poate fugi de langa stapan sau poate sari gardul daca nu este suficient de inalt atunci cand simte mirosul vanatului. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu