Teckel

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Dachshund
Grupa: Vanatoare
Talie: medie
Greutate: 5-15 Kg
Inaltime: 13-23 cm
Culoare: : poate fi monocolor (rosu sau crem), bicolor (negru, ciocolatiu, brun inspicat, gri sau albastru si castaniu sau Isabella cu pete rosu-maron).

(3 / 3 voturi)

Descriere

In secolul al XV-lea, in Germania, un caine mai mult lung decat inalt, cu picioare scurte si cu urechi lungi, atarnande era utilizat pentru haituirea si vanarea bursucilor. Numele de "dachshund" se traduce cainele-bursuc. In afara de bursuci, teckelii au fost, initial, crescuti pentru a vana mistreti, vulpi si iepuri. Corpul lor lung le permite sa-si urmareasca prada pana in vizuina. In Germania, rasa este in continuare utilizata in acest scop.

Temperament

Teckelii sunt extrovertiti si incapatanati, fiind caini foarte vigilenti, o rasă foarte comica şi poate fi foarte răutăciosi ori. Un caine foarte intuitiv, Teckel-ul este acum cel mai frecvent văzut ca un companion, mai degrabă decât un vânător. Aceasta rasa adora sa fie in jurul oamenilor şi nu trebuie să prezinte semne de agresivitate sau timiditate.
Teckel-ul este un caine iubitor de distracţie, tenace şi plin de viaţă, dar poate deveni gelos şi iritabil. Aceasta rasa nu se intelege bine cu copii mai mici, dar se poate intelege bine cu copii mai mari şi mai grijulii. Datorita dimensiunilor sale mici şi picioarelor mici, aceasta rasa nu ar trebui să traiasca într-o casă cu caini mai mari cu excepţia cazului în care au fost cescuti impreuna.

Ingrijire

Teckelii cu parul lung si cei cu parul sarmos trebuie sa beneficieze de o periere zilnica. Aceasta activitate stimuleaza circulatia sangvina de la nivelul pielii si a foliculilor pilosi favorizand mentinerea blanii in conditii excelente. Periatul poate fi, de asemenea, relaxant pentru animalutul dumneavoastra. Urechile pendulante ale teckelului pot crea un mediu propice in interiorul canalului auricular pentru infectii si inflamatii. Teckelii cu parul lung sau cei cu parul sarmos carora li se permite sa alerge nestingheriti prin paduri, trebuie controlati periodic pentru a sesiza eventuali ciulini sau calti din blana.

Dresaj

Teckelii sunt caini inteligenti si dispusi sa invete; totusi, uneori, au tendinta de a fi incapatanati si neascultatori. Aceasta trasatura de caracter poate face antrenamentul mai interesant si mai provocator, dar nu mai putin distractiv. Aceasta rasa necesită manipulare fermă şi consecventă, dar poate fi un pic sensibil aşa că trebuie să fie întotdeauna corectat într-un mod delicat, nu dur sau aceasta rasa ar putea deveni supusa şi timida.

Activitate

Teckel-ul poate fi plin de viaţă şi vivace, cu toate acestea el nu are nevoie de mult exercitiu. O scurtă plimbare pe zi ar fi suficientă pentru aceasta rasa. Datorita corpului lor lung si a picioarelor scurte, teckelii sunt predispusi tensiunilor neobisnuite asupra discurilor lor intervertebrale si consecutiv, afectiunilor coloanei vertebrale (discopatia intervertebrala).
Durata medie de viata a teckelului este de 15-18 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu