Distreaza-te cu catelul tau

(5 / 1 voturi)

Poate sunteţi în căutarea a ceva ce puteti face impreuna cu cainele dvs., ceva mai organizat si poate un pic mai competitiv. Există o varietate de activităţi organizate pe care le puteti face impreuna cu cainele:


Agilitate
Agilitatea este un sport de echipă, câinele şi stăpânul său formeaza o pereche. Cainele poate invata sa sara peste obstacole, sa treaca prin tuneluri, printre jaloane sau sa mearga pe barna sau pe balansoar. Agility este un sport de competitie in care conductorul cainelui il directioneaza pe acesta printre obstacole intr-o cursa in care se urmareste obtinerea atat a unui timp bun, cat si a unei bune executii. Poti alege sa faci Agility pentru competitii sau pur si simplu pentru amuzament, dar cu siguranta, in ambele cazuri este un minunat mod de a cunoaste noi prieteni si de a petrece intr-un mod foarte placut timpul alaturi de companionul tau! Cu cat echipa avanseaza cu atat cursurile devin mai distractive si mai provocatoare. Afla mai multe despre Agility de la cei care tin astfel de cursuri in Bucuresti – Clubul Cainilor Utilitari. 

Dansatul impreuna cu cainele
Dog dancing (Freestyle) este un sport nou, care combina dresajul cu dansul intr-un fel aparte, ilustrand munca si relatia stransa intre caine si conductor. Obiectivul dog dancing-ului este de a prezenta avantajos cainele intr-o maniera creativa si artistica. Acest sport este intotdeauna acompaniat de muzica. Dog dancing-ul trebuie sa demonstreze, cu o melodie buna, frumusetea si inteligenta cainelui, care lucreaza in armonie cu stapanul sau. La scoala AlphaDog din Oradea puteti urma astfel de cursuri. Ca sa va faceti o idee despre cat de amuzant poate fi acest sport urmariti filmul din sectiunea noastra de FUN.


Flyball

Flyball-ul e un sport de catei,se joaca pe echipe, fiecare echipa are cate 4 catei.Primul catel alearga intr-o cursa cu garduri, ajunge la un dispozitiv pe care il loveste cu labutele, o minge mica sare la el in gura si cu ea in dinti fuge inapoi la start. Un alt caine pleaca imediat pe acelasi traseu.Echipa care termină prima câştigă.Viteza cainilor si performantele sunt monitorizate de aparatura electronica si arbitri. In America si Canada sunt peste 400 de cluburi active de flyball si 6500 de sportivi cu patru labe. Puteti vedea un filmulet cu un concurs de Flyball aici.


Frisbee

Frisbee-ul nu este o jucarie doar pentru caini, ci este indragita si de milioane de oameni. Istoria sa este una controversta. Multi pretind ca  design-ul si idea sunt produsul inovatiei si creativitatii lor. O parte dintre afirmatii sunt sustinute de amintiri si reconstituiri despre modul in care cea mai faimoasa jucarie din lume a luat fiinta.

Cred că ati vazut stăpâni si câini jucând Frisbee. De fapt, sunt competitii cu manipularea discului prin care câinelui i se dă un anumit timp pentru a prinde din alergare frisbee-ul. Atât stăpânul cât si câinele sunt evaluati în aruncare si prindere prin care ei îsi demonstreaza priceperea. După cum vă închipuiti, acest joc cere timp si multă practică pentru a le face bine. In tot acest timp, atât stăpânul cât si câinele se distrează si devin mai apropiați.

Aici puteti vedea cum se dreseaza un caine pentru a prinde frisbee-ul.
 

Disciplina

Concursurile de disciplina urmaresc capacitatea cainelui si a proprietarului de a lucra impreuna. Cainele trebuie sa stie sa faca aport, sa vina la picior , sa execute comenzi doar la semnale cu mana si multe altele.
Dresajul de disciplina este fundamental pentru toate sporturile canine organizate. În cazul în care un caine nu asculta, nu va reuşi în agilitate, urmărire sau alte sporturi.

Urmărire
Evenimentele de urmărire testeaza abilitatea unui caine de a urma un miros. Un concurent trebuie să localizeze diverse articole, sa le preia şi să le aducă membrilor juriului. Terrierii mici şi Copoii sunt de obicei cei mai potriviti pentru acest sport pentru ca au un simt ascutit al mirosului.

Există mai multe nivele de urmărire, determinate de numărul de obstacole puse pe urma, lungimea traseului şi multe alte lucruri

 

Actualizat la: 02 Dec 2011
Adauga comentariu