Limbajul corpului, semnale de calmare la caini

(5 / 1 voturi)

Daca stai in preajma cainilor destul de mult, in special in preajma unora care interactioneaza cu altii, vei observa ca folosesc anumite semnale pentru a comunica anumite lucruri. Exista anumite expresii ale corpului care spun : “ nu sunt un pericol pentru tine”. 

Mirosirea pamantului: acesta este un semnal de la un caine care se teme, care este infricosat.

Intoarcerea capului sau intoarcerea irisului intr-o parte pentru doar un moment: cainele tau poate face asta ch iar si atunci cand un  copil vrea sa-l stranga in brate. Cateodata are loc atat de rapid ca poate nici nu observi. Nu lasa niciodata copii sa intampine un caine prin holbarea la el. Asta inseamna agresiune in limbajul cainilor.

Atunci cand isi linge nasul: incet sau rapid, este un semnal care calmeaza strainii.

Cascatul este un semnal cand cainele este stresat. S-a observat acest lucru in timpul orelor de dresaj cand stapanii asteapta mult din partea cainilor, la veterinar, la concursuri sau atunci cand stapanii ii cearta.

Poate ati vazut ultima stire cu o prezentatoare din Denver care a fost muscata de fata de invitatul ei Max, un caine despre care facea reportajul. Acel caine cu o zi inainte de reportaj cazuse intr-un lac inghetat in timp ce alerga dupa un coiot si  in loc sa fie acasa sa isi revina dupa soc, stapanul lui a considerat ca e mai bine sa-l duca la emisiune. Cainele care inca nu-si revenise, a transmis in continuu semnale ca nu se simte in largul lui, a cascat, s-a lins pe nas...
E bine sa stim sa interpretam aceste semnale pentru a evita tocmai astfel de situatii. Incearca sa comunici cu cainele tau, poate o sa inveti multe lucruri de la el.

Actualizat la: 10 Feb 2012
Adauga comentariu