articole

Vizualizare articole pe categorie


Actualizat la: 18 Oct 2011
(5 din 1 vot)Cum sa-ti inveti cainele sa nu mai traga in lesa

Actualizat la: 18 Oct 2011
(5 din 1 vot)Acestea sunt câteva dintre oraşele cele mai prietenoase cu animalele de companie,cu hoteluri, restaurante, mall-uri unde esti acceptat cu animale de companie, parcuri. Multe din aceste locuri enumerate sunt în Europa de Vest, probabil, regiunea cea mai prietenoasa cu animalele de companie din lume.

Actualizat la: 17 Oct 2011
(3 din 1 vot)EURO DOG SHOW, 5-7 octombrie 2012, Bucureşti, România – cel mai mare eveniment cu participare internaţională găzduit în România în ultimii 50 de ani

Chinologia Română va sărbători cu acest prilej 85 de ani de la înfiinţarea primei organizaţii chinologice naţionale şi care, din 1933 a devenit membră a Federaţiei Chinologice Internaţionale.

Actualizat la: 13 Oct 2011
(4 din 1 vot)

Daca sunteti crescator si inca nu aveti o canisa insa va interseaza pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru inregistrarea afixului de canisa, inregistrarea cateilor, dreptul la monta e bine sa cititi " Cartea de Origine Romana" prescurtat C.O.R., aceasta carte este organismul tehnic al Asociatiei Chinologice Romane (A.Ch.R.), o carte de origine nationala, unica recunoscuta de catre F.C.I. In continuarea articolului veti gasiti cateva lucruri interesante din C.O.R. pe care orice crescator ar trebui sa le cunoasca.

Actualizat la: 11 Oct 2011
(5 din 1 vot)Prin nume vei crea o imagine a cainelui: numele poate inspira incredere sau teama si din nume se poate deduce “menirea” pe care o are companionul: caine de terapie, caine de vanatoare, caine de salvare, de paza sau de companie pentru copii. Acorda-ti timp cand alegi numele catelului tau si tine cont de urmatoarele sugestii...

Actualizat la: 11 Oct 2011
(4 din 1 vot)Dintotdeauna dresajul utilitar a reprezentat unul din cele mai importante aspecte ale cresterii si convietuirii dintre oameni si caini. Pornind de la aptitudinile cainilor pe deoparte si cerintele sau nevoile umane pe de-alta, au fost create aproape 400 rase canine. O lunga perioada de timp aptitudinile pentru dresaj si munca au fost unicul criteriu de selectie a cainilor, criteriile estetice de selectie aparand mult mai tarziu, odata cu primele expozitii de frumusete canina.

Actualizat la: 11 Oct 2011
(4 din 1 vot)Lasati la o parte ziarul si sfaturile pe care le-ati primit in parc si nu va suparati daca puiutul dvs nu intelege ca nu trebuie sa isi faca nevoile in casa, el nu percepe locuinta noastra la fel ca noi. Pentru a il ajuta sa inteleaga ca trebuie sa pastreze curata intreaga locuinta avem nevoie de timp, rabdare si mai ales implicare.

Actualizat la: 11 Oct 2011
(4 din 1 vot)Testul Campbell ne da o imagine cu privire la inteligenta, echilibrul si dorinta de lucru a cainelui cu stapanul. In cazul in care raspunsurile cele mai intalnite sunt 3 si 4 atunci cainii pot fi considerati buni companioni. Cainii cu punctaj majoritar 1 sau 2 au calitatile necesare pentru a deveni caini de serviciu, paza si protectie.

Actualizat la: 10 Oct 2011
(3 din 1 vot)Au strabatut mii de kilometri pentru a ajunge acasa, au salvat vieti omenesti, au luptat in razboaie si au fost medaliati, au fost in cosmos, au facut politica alaturi de celebrii lor stapani, au oferit dragoste, prietenie si loialitate. Fara a pune conditii, fara a sta pe ganduri. Pentru ei si pentru actele lor eroice, s-au ridicat, peste tot in lume, zeci de monumente.

Actualizat la: 05 Oct 2011