articole

Vizualizare articole pe categorie

Pentru ca pe 17 martie este St.Patrick's Day, m-am gandit ca ar fi frumos sa-i sarbatorim pe toti cateii irlandezi cu un mic articol.

Actualizat la: 19 Mar 2012
(5 din 1 vot)
Actualizat la: 09 Mar 2012
(4 din 1 vot)Un caine de lucru se referă la un tip de caine care nu este doar un animal de companie ci si învaţă şi îndeplineşte sarcini pentru a asista şi / sau însoţi, distra oamenii sau apartine unei rase cu astfel de origini. În Australia şi Noua Zeelandă un caine de lucru este un catel care a fost instruit sa lucreze la ferma, indiferent de rasa sa. Un caine care ajuta un fermier sa stranga vacile sau care efectuează cascadorii la circ pentru un om care primeste bani pentru asta, este un caine de lucru, la fel cum este si un caine de serviciu sau caine de asistenţă. Citeste mai mult despre meseriile cainilor...

Actualizat la: 02 Mar 2012
(5 din 2 voturi)Inca din timpurile cele mai vechi a existat o convietuire intre oameni si caini, care s-a dovedit avantajoasa ambelor parti. Bazata la inceput pe faptul ca animalele primeau surplusul de vanat care le prisosea oamenilor, aceasta convietuire a devenit ulterior deosebit de benefica pentru om, intrucat el era avertizat prin latratul cainelui de apropierea animalelor de prada.Omul modern a gasit cainilor o serie de locuri de munca, utilizandu-le capacitatile senzoriale deosebite si mai ales acea particularitate psihica, atat de apropiata de inteligenta propriu-zisa, care le permite sa inteleaga destul de repede si sa retina pentru totdeauna ceea ce vrea stapanul de la ei.

Actualizat la: 02 Mar 2012
(5 din 2 voturi)

Cesky Terrier, Lapphund finlandez, Norwegian lundehund, Xoloitzcuintli, Entlebucher Mountain Dog si American English Coonhound

Actualizat la: 01 Mar 2012
(5 din 2 voturi)Un filmulet in engleza care iti arata cum sa-ti inveti cainele sa vina la chemare, comanda esentiala in dresajul de baza.

Actualizat la: 21 Feb 2012
(5 din 2 voturi)Cand ii dai recompense sare si te agata de degete? In filmulet o sa vezi ce trebuie sa faci pentru a corecta acest obicei.

Actualizat la: 21 Feb 2012
(5 din 1 vot)In primele (6-14)saptamani de viata deparazitarile interne se fac la fiecare 14 zile de vaccinare; ulterior deparazitarea efectuandu-se la 3-4 luni de cate ori este nevoie.

Actualizat la: 21 Feb 2012
(5 din 0 voturi)Meniul cainilor difera in functie de varsta, rasa si chiar individ. In cazul raselor sau indivizilor predispusi la afectiuni dermice, ale ficatului sau care manifesta o sensibilitate a sistemului digestiv, pentru stabilirea unui regim alimentar optim, este necesara contactarea medicului veterinar.

Actualizat la: 21 Feb 2012
(5 din 0 voturi)Sunt descrise pe scurt perioadele prin care trece un caine din faza intrauterina pana la seniorat.

Actualizat la: 21 Feb 2012
(5 din 0 voturi)