Happy Dogs » » »
Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Doberman; Dobermann; Dobie; Dobe
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: 29-41 Kg
Inaltime: Mascul: 66-71; Femela: 61-66 cm
Culoare: : black, red, blue, and fawn, all with tan markings

Descriere

Apariţia acestei rase este strâns legată de activitatea germanului Louis Dobermann care şi-a propus, la sfârşitul anilor 1800, să creeze câinele de pază perfect. Cu sprijinul unui compatriot, Otto Goeller, acest deziderat a fost atins în anul 1890, anul oficial de apariţie a rasei Dobermann. Rasele folosite în programul de încrucişări controlate şi de selecţie au fost Rottweiler, Pinscher cu părul neted, Beauceron (un câine ciobănesc întâlnit în nordul Franţei), Marele Danez şi Manchester Terrier. De asemenea, s-au produs unele ameliorări succesive utilizându-se exemplare din rasa Old German Sheperd Dog, Ogar Englez si Weimaraner.
Câini cu alură foarte elegantă, care dau impresia de nobleţe înnăscută. Corpul este compact, bine balansat, musculos şi exprimă robusteţe fără a părea greoi. Dobermann este un câine foarte puternic pentru talia sa, cu spatele scurt, gâtul uscăţiv şi musculos şi picioare lungi. Linia spatelui coboară uşor către trenul inferior. Blana este dispusă pe un sigur strat, şi este alcătuită din fire scurte, lucioase, groase şi foarte aderente la corp. Capul este relativ mare, de formă conică şi botul lung, cu dantura foarte bine dezvoltată. Ochii de culoare închisă (nuanţe de căprui) sunt plasaţi la distanţă, uşor migdalaţi şi foarte expresivi. Urechile acestor câini se cupează în mod tradiţional. Şi coada se taie scurt, de regulă în a 3-a zi de viaţă. Fără intervenţii, coada şi urechile sunt asemănătoare cu cele ale copoiului ca formă şi mărime. Membrele acestui câine sunt perfect paralele, mersul său fiind unul elastic, uniform, cursiv, cu o foarte bună acoperire a terenului.

Temperament

Sunt câini de pază care simt nevoia unei coordonări şi cooperări permanente din partea omului. Ei dau dovadă de vitalitate, o foarte bună energie şi fac dovada unei agilitati deosebite. Dobermann este un câine inteligent, răspunde foarte bine în dresaj şi etalează o atitudine pozitiv-afirmativă, dovedindu-se supus şi cooperant în faţa unui instructor versat şi experimentat. Aceşti câini sunt neînfricaţi şi foarte determinaţi atunci când sunt puşi în faţa unei ameninţări sau a unei sarcini de lucru. Posedă o doză semnificativă de ferocitate dar care poate fi ţinută strict sub control. Nu sunt atât de agresivi şi periculoşi pe măsura reputaţiei, dar trebuie luaţi în seamă. Femelele sunt adesea mai încăpăţânate şi mai greu de educat decât masculii.

Ingrijire

Dobermann este un animal foarte sensibil la răceli. Blana se întreţine uşor şi nu ridică probleme de îngrijire ieşite din comun. Afecţiunile faţă de care este cel mai expus: dilataţia cardiacă, maladia Wobbler, alopecia, osteosarcomul si displazia de şold.

Dresaj

Prezintă un instinct de protejare a stăpânului foarte puternic şi nu au nevoie de instructaj specific pentru a fi calificaţi ca şi câini de pază. Patrulează foarte eficient un perimetru şi ţin la distanţă fără eforturi prea mari eventualii intruşi. Excelează în dresajul de supunere, dar este nevoie de fermitate şi de stimulare pozitivă pentru obţinerea celor mai bune rezultate. Dobermann este deseori utilizat ca şi câine-ghid pentru persoanele cu dizabilităţi. Nu trebuie exacerbate sub nici o formă pornirile agresive. Nu este recomandat să fie lăsat nesupravegheat în prezenţa copiilor de vârste mici.
Este un câine de pază înnăscut, plasat pe o poziţie fruntaşă în topul celor mai bune rase cu asemenea abilităţi, se dovedeşte un protector loial al familiei şi un bun companion pentru persoanele active, care desfăşoară un program variat de exerciţii şi antrenamente sportive. Poate performa cu rezultate bune ca şi câine de urmă, poate fi utilizat în programe cu rol terapeutic, se regăseşte printre rasele canine utilizate de forţele de poliţie în serviciul specific.

Activitate

Trebuie protejaţi în anotimpul rece, căci blana subţire nu le oferă o protecţie termică suficientă. În rest, sunt câini de exterior, le place să patruleze un perimetru împrejmuit, au nevoie de mişcare şi execiţii. Simt nevoia unui contact cât mai strâns cu membrii familiei, nu reacţionează bine dacă sunt izolaţi si ignoraţi.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu