Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: English Bulldog
Grupa: Non-sportiv
Talie: medie
Greutate: 22-25 kg masculii si 18-23 kg femelele.
Inaltime: 30-36 cm la masculi si 25-30 cm la femele
Culoare: diferite combinatii de alb cu pete maro, roscat sau aramiu

(3 / 4 voturi)

Descriere

Descendent al mastiff-ului asiatic, Bulldog-ul a fost dezvoltat în Marea Britanie. Funcţia lui principala a fost de momeala la luptele sangeroase de tauri.A fost de asemenea folosit si împotriva ursilor si leilor. În timpul secolului 19 rasa Bulldog devenise foarte rara ca urmare adoptarii legii anti-momeala. Astăzi, Bulldog-ul este un companion şi un câine de show.
Bulldogul este in general moderat în mărime si greoi . Bulldog-ul American este un caine indesat, cu aspect puternic. Tipul Johnson este mai mare, cu botul mai scurt, fata de tipul Scott. Totusi, majoritatea bulldogilor moderni sunt o combinatie a celor 2 tipuri. Este mai inalt pe picioare , mai agil si mai rapid decat Bulldog-ul Englez. Unele exemplare pot face salturi foarte inalte prin aer.
Este un caine foarte voinic, robust, cu cap mare , cu falci foarte puternice. Desi puternic, este foarte agil si se misca cu usurinta.

Temperament

Cainele din rasa Bulldog este curajos si hotarat, alert si increzator in fortele proprii, acest caine iubeste copiii si este recunoscut pentru actele sale de eroism pentru stapanul sau. Acesti caini s-au luptat cu cainii salbatici, cu taurii si chiar cu focul.

Aceasta rasa este loiala, extrem de afectuoasa şi profund devotata familiei lor. Bulldogul are abilităţi excelente de paza si supraveghere, dar va latra numai atunci când este absolut necesar. Aceasta rasa este foarte posesiva cu mancare si nu ar trebui să fie hrănit în prezenţa copiilor sau a animalelor de companie.

Ingrijire

Parul acestui caine este scurt, aspru, de culoare alb complet, sau in diferite combinatii de alb cu pete maro, roscat sau aramiu. Scheletul robust si puternic , foarte compact, este in general mai greu si mai dens la masculi, dar ceva mai fin, mai rafinat la femele.
Bulldog-ul are nevoie de periaj ocazional cu o perie fermă. Spalarea sau şamponarea uscata ar trebui să se face numai atunci când este necesar. Curăţenia zilnică a feţei este o necesitate. Ei sunt predispusi la probleme respiratorii, toleranţă scăzută la anestezie, pierderea vederii, infecţii ale pielii probleme la şold şi genunchi. Aproape toti Bulldogii trebuie să se nască prin cezariană din cauza capetelor lor mari. Sunt foarte sensibili la caldura putand sa faca accident vascular cerebral. Aceasta rasa este, de asemenea, bine cunoscuta pentru sistemul lor gastro-intestinal activ.

Dresaj

Socializarea timpurie şi ascultarea sunt o necesitate pentru Bulldog. Ei nu raspund la metodele dure. Dresajul trebuie să fie făcut cu fermitate, corectitudine, răbdare, consecvenţă, lauda si rasplata.Tind sa fie incapatanati in timpul dresajului, dar, odata dresati, tind sa se supuna stapanului si sa ii fie credinciosi.

Activitate

Bulldog-ul trebuie să faca exercitii zilnice pentru a se mentine in forma. O plimbare poate fi suficienta. Aceasta rasa este foarte potrivita pentru un apartament şi oraş. Bulldogii sunt foarte inactivi în interior şi nu au nevoie de o curte.
Media de viata este de pana la 16 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu