Happy Dogs » » »
Cocker Spaniel Englez

Cocker Spaniel Englez

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: medie
Greutate: Mascul: 13-15; Femela: 12-15 Kg
Inaltime: Mascul: 38-43; Femela: 36-41 cm
Culoare: : maro–roscat, rosu inchis, negru cu cafeniu, alb cu negru, rosu sau cu pete rosu-inchis (cu sau fara margini cafenii), albastre, portocalii.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Cockerul Spaniel este urmasul direct al “Cainelui d’Oysel” folosit la vanatoarea de pasari in Anglia si Franta inca din secolul al XI-lea. In secolul al XIV-lea Gaston Phoebus face mentiune despre ei in lucrarea sa “ Tratatul de vanatoare” numindu-i si “ Espainholz” pentru a face referire probabil la originea lor spaniola. Inca din secolul al XVIII-lea existau in Anglia doua varietati de cockeri: Springer-spaniel si Cocker-Spaniel. Din 1893 Kennel Club din Marea Britanie a stabilit standardele pentru fiecare varietate in parte devenind rase distincte, iar din 1936 au devenit Cocker spaniel englez si Cocker spaniel american.
Este un caine de talie mica spre medie, este puternic, sprinten si foarte rezistent. Are un cap bine modelat, stopul marcat. Este conic, rotund si lat, botul patrat, nasul bine dezvoltat, lat. Ochii sunt mari, ovali, distantati, de culoare caprui mai deschisi sau mai inchisi. Urechile prinse jos sunt lungi, atarnate, foarte rotunjite la terminatie si acoperite cu par lung, bogat, ondulat. Gatul este lung si musculos. Coada este in prelungirea spatelui, taiata 2/3 din lungime, purtata orizontal si in miscare. Blana are un par fin, matasos, de lungime medie, drept sau ondulat, mai scurt pe cap si mai des formand franjuri pe urechi, picioare, piept si abodomen. Poate fi: maro–roscat, rosu inchis, negru cu cafeniu, alb cu negru, rosu sau cu pete rosu-inchis (cu sau fara margini cafenii), albastre, portocalii.

Temperament

Este un caine plin de viata, vesel, rezistent, inteligent, bland, dar ii mai place sa faca ce vrea daca are ocazia. Ascultator, afectuos si devotat stapanului, este rabdator cu copiii. Nu are probleme cu alti caini sau alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat pentru a nu se incalci. Trebuie inlaturat parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din urechi. Daca este nevoie blana trebuie tunsa de 2-3 ori pe an de catre un specialist.

Dresaj

Cu un dresaj consecvent, bland, intelegator, se pot obtine rezultatele dorite caci este un caine ascultator si pricepe destul de usor ce i se cere.
Ramane un excelent caine de vanatoare, pontator si aportor chiar daca este folosit mai rar in aceste activitati. Este un vesel si placut animal de companie.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii, la caldura, oboseala, se adapteaza cu usurinta la conditiile de viata oferite, in aer liber sau intr-un apartament. Are un nivel de activitate moderat si se va multumi cu mai putina plimbare zilnica, dar se va bucura de iesirile lungi in aer liber, de joaca, de alergat chiar si de inot. Are si inclinatii catre jocurile de agilitate. Are nevoie de dresaj, socializare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu