Setter Englez

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: English Setter
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mle: 27-29; Femela: 23-25 Kg
Inaltime: Mascul: 64; Femela: 61 cm
Culoare: : egru si alb, negru si portocaliu, albu si galben,alb si cafeniu sau tricolor

(2 / 2 voturi)

Descriere

Cainii din rasa Setter Englez sunt niste caini setter zvelti, frumosi, eleganti, cu o blana unica pestrita. Aceasta blana poate fi mai mult sau mai putin pestrita si petele pot fi de orice marime. Parul lung este plat, lucios si putin ondulat. Blana poate fi alba cu pete albastre, lemon, orange, sau maro. Unii caini pot fi tricolori (albastru, alb si tan). Capul este lung, iar botul este aproximativ jumatate din lungimea totala a capului, si este destul de patrat. Ochii sunt largi si stralucitori, cu o expresie dulce, si sunt de culoare caprui deschis. Nasul este intunecat la culoare. Urechile moderat de lungi ale acestor caini au varfuri de catifea. Coada, urechile, picioarele si partea posterioara a corpului au o blana mai deasa. Coada acestor caini este dreapta si se ingusteaza pana la un varf ascutit. Pieptul acestor caini este destul de adanc, dar nu lat.

Temperament

Cainii Setter Englez sunt foarte blanzi, placizi si prietenosi. Sunt caini excelenti cu copiii, fiind blajini, ingaduitori si sensibili. Acesti caini iubesc afectiunea umana. Sunt entuziasti si vioi afara, dar destul de inactivi la interior. Pot fi destul de incapatanati si acesti caini pot avea tentative de evadare. De aceea, dresajul canin trebuie sa inceapa in cazul acestor caini de timpuriu, pentru a preveni dezvoltarea obiceiurilor proaste, dar acesti caini nu trebuie tratati niciodata cu duritate. Acesti caini au nevoie de multa companie umana si se bucura sa se joace cu alti caini. Setterii Englezi sunt caini de paza potriviti. Le place sa hoinareasca, sa sape si sunt buni la sarituri. Aceasta rasa de caini are nevoie de exercitii zilnice pentru a se mentine sanatoasa si de un gard imprejmuitor suficient de inalt. Acesti caini au tendinta de a fi destul de vocali si pot deveni niste latratori enervanti daca nu sunt descurajati de timpuriu in aceasta directie.

Ingrijire

Blana mătăsoasă, lungă şi fină trebuie periată regulat pentru a se evita apariţia nodurilor de păr şi declanşarea fenomenului încâlcirii. De asemenea, părul trebuie trimat la intervale regulate. Aceşti câini sunt predispuşi genetic la afecţiuni oculare severe ce pot duce adesea la orbire. Exemplarele cu fond dominant alb prezintă mai multe riscuri de a dezvolta diferite alergii şi afecţiuni ale pielii. Boli comune: displazia de cot şi cea de şold, hipotiroidismul şi surditatea.

Dresaj

Pentru că dau dovadă de inteligenţă şi sensibilitate, câinii din rasa Setter englez pot fi uşor de dresat. Structural rămân câini de vânătoare şi se vor bucura cel mai mult de activităţile din acest spectru. Sunt foarte buni câini de aret. Nu este recomandat să fie dedicat dresajului pentru pază, întrucât sunt mult prea sociabili şi permisivi prin natura lor. Pot obţine rezultate frumoase la dresajul de agilitate, cel de muncă şi în concursurile de dresaj de obedienţă.
Cu adevărat polivalent, Setterul englez ştie să-şi adapteze cheta la terenul care i se oferă şi la dificultăţile pe care le întâlneşte. Obţine constant rezultate bune la concursurile de toamnă la vânatul împuşcat. Este foarte apreciat de către vânători la căutarea potârnichilor ori a cocoşilor de munte, a gâştelor din mlaştină, ori a becaţelor. Comparativ cu „rudele” sale, Setter irlandez şi Setter Gordon, culoarea luminoasă a robei îl fac mult mai vizibil în câmpul de vânătoare şi este mai bine adaptat la frig şi umezeală faţă de caîinii Pointer, cu care este adesea comparat.

Activitate

Este recomandat persoanelor active, dispuse la efort şi miscare în aer liber care îşi pot face timp pentru câine. Îi place foarte mult sa exploreze mediul înconjurător, urmăreşte foarte preocupat orice urmă de miros, rezistă la plimbări lungi şi se bucură să alerge pe distanţe lungi, chiar şi alături de bicicletă. Graţie firii adaptabile şi sociabilităţii de care dă dovadă se poate adapta şi condiţiilor de viaţă dintr-un apartament, dar doza de activitate zilnică trebuie consumată, altfel se poate dovedi distrugător, din plictiseală. Cel mai bine, un Setter Englez se simte într-o curte îngrădită unde se poate mişca în voie. Dar este nevoie de un sistem bine pus la punct al îngrădirii perimetrului, căci evadează uşor chemat de instinctele sale de explorator şi dovedeşte abilităţi impresionante când vine vorba de salturi şi căţărări dificile.Rasa cainilor Setter Englez nu este recomandata pentru viata de apartament si se simte bine cu o curte de marime cel putin medie la dispozitia sa.
Toti cainii Setter au nevoie de foarte mult exercitiu - daca este posibil, sa alerge liberi. Daca nu primesc o plimbare lunga si energica in fiecare zi, devin greu de controlat.
Speranta de viata este in cazul acestor caini de circa 10-12 ani.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu